Quimi Portet: "En les meves cançons faig un exercici d'exploració de la pròpia llibertat"

  • L'osonenc (Vic, 1957) presenta el seu novè disc en solitari, Ós Bipolar, quatre anys després de Oh My Love (2012).
  • Han col·laborat Manolo García(Roda el món) i Núria Graham (Daisy, Al·leluia).
  • Portet presenta aquest treball el pròxim 12 de maig a la sala BARTS dins del festival Guitar BCN.
El músic i cantant Quimi Portet, que presenta el seu nou disc en solitari 'Ós Bipolar'.
El músic i cantant Quimi Portet, que presenta el seu nou disc en solitari 'Ós Bipolar'.
ARXIU
El músic i cantant Quimi Portet, que presenta el seu nou disc en solitari 'Ós Bipolar'.

Ha optat per prescindir del baix en els directes del seu novè disc, i assegura que la fórmula funciona. Què li aporta musicalment?

Es tracta d'un experiment. Considero que el baix és un instrument fonamental en la sonoritat de la música popular contemporània però volíem investigar aquesta possibilitat de donar més espai a les guitarres. Aviat vàrem veure que el nostre repertori es podia reinterpretar d'una forma molt consistent amb aquesta formació certament atípica.

Per a vostè la música és evasió. D'aquí la seva aposta pel surrealisme en les seves cançons? I en la seva vida diària?

No crec que a les meves cançons hi hagi "surrealisme". En les meves cançons faig, em sembla, un exercici d'exploració de la pròpia llibertat i això les porta de vegades a àmbits poc homologables amb el que generalment anomenem la "quotidianitat".

Creu que el surrealisme ha entrat de ple a la política actual? O sempre hi ha estat?

Em sembla que la política és l'art de gestionar les emocions i les necessitats d'un col·lectiu humà. No veig la relació que pot tenir amb el surrealisme.

Què ha après dels concerts galàctics que va oferir amb Joan Sisa i Joan Miquel Oliver (Col•lectiu Eternity)?

Són dos músics que admiro molt. Ens sentim molt bé treballant junts i no seria gens estrany que hi hagués altres col·laboracions del Col·lectiu Eternity en el futur.

El nom d'Ós Bipolar per al seu novè disc va sortir mentre mirava un documental de la BBC. Expliqui'ns l'anècdota.

En un documental de la BBC sobre milionaris anglesos, una senyora ensenyava la seva sala d'estar; hi tenia un ós polar dissecat i li deia "Bipolar"; és un acudit fàcil i pueril però em va fer riure molt. Tenia començada una cançó i aquesta petita idea absurda va desencallar el text. Al final va donar títol a la cançó i al disc.

Com valora l'experiència d'haver tornat a re gravar i tocar amb El Último de la Fila? Tindrà més continuïtat recuperar en directe a Los Burros i Los Rápidos juntament amb Manolo García?

Treballar junts amb en Manolo ens ha resultat sempre molt fàcil. Som amics, compartim moltes coses tant de l'àmbit, diguem-ne professional, com de l'extra professional. Dit d'una manera prosaica, ho passem fantàsticament treballant junts. Podem col·laborar en moltes coses en el present i en el futur. En el meu disc, en Manolo ha posat la veu en una cançó que es diu Roda el món. Ha estat una experiència fantàstica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento