L’augment de cotxes i els radars frenen la velocitat a les rondes

Els vehicles van un 13% més lents en aquestes vies i un 10% menys a les d’accés a la ciutat, com la Meridiana i la Diagonal. El canvi ha reduït el nombre d’accidents i de ferits.
.
.
Foto
.
La velocitat dels vehicles a les vies ràpides de la ciutat ha baixat de manera considerable des del 2003 al 2004, segons es desprèn de l’informe que va presentar divendres l’equip de govern municipal. Les vies on més s’ha notat el descens són les rondes, on la velocitat mitjana ha passat dels 62 als 54 km/h, un 13% menys. També s’ha notat especialment a les avingudes d’accés a la ciutat (com la Diagonal, la Gran Via i la Meridiana) on, des del 2003, la velocitat ha caigut un 10% i s’ha situat en els 26 km/h.

En canvi, la velocitat dels carrers que van de mar a muntanya ha augmentat un 6,2% i en les transversals, ha baixat un 1,3%.

Radars i més cotxes

El secretari executiu de la Fundació RACC, Alfons Perona, va atribuir aquest descens a «diferents factors» com «els radars, una major conscienciació i l’increment del trànsit», motivat, en gran part, pel nombre de gent que cada any deixa la ciutat per anar a viure als municipis de l’entorn. Per aquesta gent, Perona va reclamar que es reforci el transport públic, el que evitaria les retencions de cada dia a les rondes.

Tot i així, Perona va destacar que el descens de la velocitat redueix els accidents.

Un 23% menys de ferits

Una de les conseqüències de la reducció de la velocitat a les rondes ha estat que durant el 2004 hi ha hagut 611 ferits per accidents, una xifra que pot semblar alta, però que suposa un descens del 23% respecte l’any anterior. Malauradament, el 2003 una persona va perdre la vida a les rondes i, el 2004, dues.

La falta d’atenció, un gran perill

Un de cada cinc accidents que es produeix a la ciutat és per culpa de les distraccions. Desobeir els semàfors és la segona raó, amb el 11,3%. Aquest dos factors han baixat un xic. En canvi, puja el no respectar les distàncies. Un 49% dels xocs els protagonitzen els cotxes, un 17% els ciclomotors i un 15, les motos.

Preparen els flaixos per l’arribada de l’estiu

Durant el mes de juny, s’instal·laran set radars a les vies d’accés a la ciutat, com la Meridiana, la Diagonal, la Via Augusta i la ronda del Mig. Començaran a sancionar abans de les vacances d’estiu, després que els homologui el Instituto Nacional de Meteorología. Per altra banda, seguiran funcionant la vintena de radars que ja hi ha a les rondes i els tres vehicles de la Guàrdia Urbana (foto) que també fotografien.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento