El pont de la Diada mourà 650.000 cotxes i 350 policies

  • L’autopista AP-7 tornarà a patir les majors congestions.
  • És la festivitat més conflictiva de l’any.
  • Mig milió de vehicles sortiran de l’àrea metropolitana.

El Servei Català de Trànsit considera el pont de l’11 de setembre com el més problemàtic de l’any (li segueix el del dia 24, per la Mercè).

Calculen que entre avui i dimarts les carreteres catalanes hauran d’assumir 650.000 moviments de vehicles i es mobilitzaran prop de 350 agents de trànsit cada dia, que efectuaran 367 controls d’alcoholèmia i 268 de velocitat.

De fet, el pont de la Diada mourà mig milió de vehicles només a l’àrea metropolitana de Barcelona, des d'avui a les 15.00 hores fins el retorn dels vehicles, que s’espera sigui més intens el proper diumenge, 9 de setembre, i el dimarts, dia 11.

Temor als accidents

Trànsit avisa que el pont és un dels més delicats pel que fa a accidentalitat, especialment, després de detectar un increment en el nombre de víctimes mortals durant els moviments estiuencs.

L’any passat, al pont de l’11 de setembre a Catalunya van morir cinc persones, en cinc accidents amb cinc ferits greus.

Les principals retencions, dins de l’habitual, s’esperen a l’autopista AP-7. L’any passat es van comptabilitzar 20 km de cues a La Roca, Tarragona i Torredembarra. També al Vendrell, Salou, Vilafranca i Altafulla.

Els punts calents, pel que fa als col·lapses, també seran els peatges de les autopistes de pagament, com els de l’AP-7 a Martorell, El Vendrell, Vilafranca o Maçanet, mentre que a la C-32 s’esperen retencions a les barreres del Garraf, Vilassar i Arenys de Mar.

Trànsit recomana als conductors informar-se sobre l’estat de les carreteres abans de sortir, respectar les normes i senyals i usar els elements de seguretat.

Manresa instal·la radars mòbils

L’Ajuntament de Manresa té la intenció de reduir la velocitat a les principals vies de la ciutat.

Per aconseguir-ho, posarà en marxa tres mesures. La primera són els radars dins la ciutat, amb un radar mòbil per a la Policia Local, que canviarà d’ubicació periòdicament.

Les altres dues mesures són la implantació de passos elevats de vianants i cruïlles elevades i donar impuls al Pla Integrat de Mobilitat Urbana de Manresa, pel que s’aprofitarà la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que començarà el proper 22 de setembre amb la participació dels veïns.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento