Sobredosi de vacuna

Jutgen una infermera per administrar una vacuna 20 vegades superior a l’estandaritzat.

Ana va entrar a una clínica per protegir-se contra la tubercolosi, però un «error» va fer que sortís amb un «excés de bactèries» que equivalia a 20 dosis. La sobredosi de vacilis ha portat la infermera monja a enfrontar-se a una pena de 10 caps de setmana d’arrest i 18 mesos d’inhabilitació i a la jove a un llarg tractament psicològic.

Per a la fiscal, la religiosa va concórrer en una «imprudència greu» en punxar sense demanar la indispensable recepta mèdica ni saber tan sols que la xeringa havia de ser intradèrmica i no subcutània. «Em vaig refiar d’ella (de la noia), em va donar confiança», va dir l’ATS per tota justificació.

A l’Ana la punxada li va canviar la vida i la va obligar a iniciar un tractament com si tingués tubercolosi. El més greu, va relatar entre  plors, va ser la depressió que arrossga i sentir la «marginació social» dels companys. «Vaig passar de tenir la meva vida a la universitat a evitar anar-hi», va assegurar. La reacció, per als forenses, és «excessiva», sobretot per a una aspirant a doctora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento