Queixes per la falta de seguretat a les terminals de trànsit de l’aeroport
La periodista compra un tallaungles dins després del control. Agencias

Els usuaris de l’aeroport de Barcelona pateixen diàriament les llargues cues que es formen per passar l’arc de seguretat que dóna accés a les terminals de trànsit i que en algun cas han provocat la pèrdua d’avions per part de passatgers retinguts en els controls. El zel dels agents prohibint l’entrada amb objectes com tallaungles, armes blanques o fulles d’afaitar, contrasta amb el que després es pot adquirir lliurement en la zona de botigues de les terminals de trànsit on s’esperen els passatgers fins que arriba l’hora d’embarcar.

Dos periodistes d’Onda Rambla van comprovar ahir com un cop superat l’arc de seguretat, podien amagar-se un ganivet d’un dels restaurants de l’interior de les terminals de trànsit o com no tenien problemes per comprar a les botigues d’aquestes àrees fulles d’afaitar, tallaungles o ampolles de vidre, que trencades poden convertir-se en una arma perillosa.

Entre aquesta zona de botigues i l’avió no hi ha cap més control de seguretat. Els mateixos agents de la Guàrdia Civil van manifestar aquesta contradicció. Un d’ells va reconèixer: «és absurd. Nosaltres traiem els objectes contundents i aquí els poden comprar». L’agent va apuntar que «els que s’han de queixar són les persones del carrer» i va assegurar que hi ha molta gent que ja ho fa.

Les dependentes també van reconèixer aquest fet i van afirmar que AENA era conscient de tot el que venen. Els responsables d’AENA van declinar fer declaracions sobre aquesta qüestió.