167 controls de velocitat a l’operació sortida de l’agost

La xifra gairebé triplica els 58 radars mòbils de l’estiu del 2006. Aquest cap de setmana, Trànsit preveu el desplaçament de prop de 550.000 vehicles.
Més control de la velocitat perquè «mata». El Servei Català de Trànsit reforçarà durant l’operació sortida de les vacances d’agost els 91 radars que hi ha a les carreteres catalanes amb 167 controls de velocitat dels Mossos. Aquesta xifra gairebé triplica els radars mòbils de l’estiu de l’any passat (58).La mesura s’aplicarà després que el cap de setmana passat fos el més mortífer de l’any amb nou morts. L’excés de velocitat va ser la causa de la majoria d’aquests accidents. Per això, les autoritats demanen més precaució  sota l’eslògan: La velocitat mata. La inconsciència, també.

D’altra banda, els 980 agents dels Mossos desplegats faran també 296 controls de transport, 160 de casc i cinturó i 36 d’alcoholèmia. A més, una avioneta i un helicòpter reforçaran aquesta vigilància des de l’aire.

Segons Trànsit, prop de 550.000 vehicles circularan a partir de divendres i fins dissabte per les carreteres, uns 480.000 dels quals ho faran per sortir de Barcelona. Es preveu una gran afluència de cotxes a carreteres comarcals d’accés a les poblacions marítimes, especialment, a les que van a la Costa Brava.

Per donar major fluïdesa al trànsit, es restringirà la circulació dels camions de més de 7,5 tones entre el 28 de juliol i el 4 d’agost a l’AP-7, des de la Jonquera fins a Castelló; a l’AP-2, des de Montblanc fins a l’enllaç amb l’AP-7; a la C-31, entre Castell-Platja d’Aro fins a Mont-ras; i la C-35.

Davant una operació tornada complicada (entre el 31 d’agost i el 2 de setembre), Trànsit va demanar ahir un retorn esglaonat.

Un 25% més de  motoristes morts

Els morts en accidents de trànsit a Catalunya han baixat en un 44% des del 2000, si bé només un 4% respecte al 2006. En canvi, en els últims sis mesos han pujat un 25% les morts de motoristes (24 víctimes). Des d’inici d’any han mort 188 persones a les carreteres catalanes. Les dues últimes, ahir. Un agricultor va morir al bolcar el tractor que conduïa a Gratallops. L’altre mort va ser un vianant atropellat per dos ciclomotors a Sant Martí de Centelles.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento