Veten als Mossos l’accés al llistat de delinqüents de la Policia Nacional

Algú amb antecedents que estigui fitxat no figura a l’arxiu policial autonòmic. El Congrés rebutja atorgar-los més competències
Els Mossos d’Esquadra no tenen ni tindran accés, de moment, a les llistes de delinqüents fitxats per la Policia Nacional, on, com és lògic, apareixen moltes més persones amb antecedents que al llistat de la Policia catalana.

Aquesta situació crea problemes als Mossos, ja que per fer alguna investigació molt sovint han de demanar la informació a la Policia, cosa que retarda el procés en moltes ocasions, segons va admetre a 20 minutos la consellera d’Interior, Montserrat Tura.

La consellera va explicar que, quan els Mossos necessiten saber si una persona que s’ha vist involucrada en algun delicte de sang té antecedents, la resposta de la Policia és «immediata», però va reconèixer que «en alguna ocasió» s’ha hagut de recórrer a les altes instàncies per demanar més celeritat.

Rebuig del Congrés

El Congrés dels Diputats va rebutjar ahir, amb els vots del PSOE i el PP, una proposició de CiU que havia estat aprovada per unanimitat al Parlament i que demanava donar plenes com- petències als Mossos d’Esquadra, el que permetria, entre d’altres coses, «compartir la base de dades», segons va explicar Jordi Jané, portaveu adjunt del grup de CiU al Congrés.

La proposta va rebre els vots a favor de la resta de grups. El PSOE i el PP van argumentar que aquesta modificació s’ha d’incloure en la reforma de l’Estatut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento