Stop Pujades Transport
Usuarios del transporte público concentrados en la estación de Fontana en protesta contra la subida de tarifas. Laura Roma/ACN

El preu dels bitllets de la T-Mes, T-Trimestre i T-Jove de 2 a 6 zones s'abaixarà fins a un 9% a partir de l'1 de gener. Pel que fa a la resta de tarifes del transport públic a l'àrea metropolitana de Barcelona queden congelats i, a més, la T-12 -que permet viatjar als menors fins als 13 anys- s'ampliarà fins als 14 tal i com es va anunciar la setmana passada. Ho ha anunciat avui dimecres el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, durant la sessió del Consell Català de la Mobilitat de Catalunya.

L'ATM rebaixa també el preu de la R15 i R16 a Terres de l'EbreD'altra banda, Vila també ha anunciat que es rebaixaran entre un 12% i un 20% les tarifes de les línies R15 i R16 a les Terres de l'Ebre de cara al 2016, mentre que la resta de tarifes dels serveis regionals de Renfe a Catalunya també quedaran congelades. La Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i l'AMB han acordat rebaixar fins a un 9% el preu dels bitllets de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove de 2 a 6 zones

La reducció del preu dels tres títols s'aplicarà també forma automàtica als abonaments socials per a les famílies monoparentals i nombroses, també de 2 a 6 zones. Amb aquest ajust de preus, s'elimina del sistema tarifari integrat la T-50/30 de 2 a 6 zones, ja que la T-Mes ofereix més prestacions al mateix preu.

La mesura, que sorgeix d'una proposta inicial de l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), suposa una despesa d'1,29 milions d'euros que es repartiran de forma proporcional les tres administracions, segons el Pla Marc de finançament acordat l'any 2014.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.