44 arrestats al caure la major xarxa de permisos falsificats

La Policia revela que introduïen immigrants brasilers amb DNI portuguesos que fabricaven des de Catalunya. Guanyaven dos milions d’euros l’any.
Cada setmana rebien sol·licituds d’uns 50 ciutadans que volien documentació falsa. La majoria d’ells eren brasilers i buscaven aconseguir els papers que els permetrien residir i treballar legalment a Espanya fent-se passar per portuguesos.La xarxa de falsificadors, que ha desmantellat la Policia Nacional, la formaven 44 ciutadans que han estat detinguts acusats d’afavorir la immigració il·legal, falsificació de documents i d’associació il·lícita i estafa.

Tots ells són de nacionalitat brasilera, operaven des de Girona i Salt (29 detinguts), des de Santa Coloma de Gramenet (11) i Barcelona (4).

Es calcula que els detinguts (en llibertat amb càrrecs) podien arribar a obtenir beneficis de més de 2 milions d’euros  l’any per la documentació falsa.

Més de 500 DNI falsos

Després d’11 registres als punts on operava la xarxa, la Policia ha confiscat documentació falsificada: 529 cartes d’identitat de Portugal, 60 carnets de conduir portuguesos, 84 llibretes bancàries, 27 targes de crèdit i 74 certificats del Número d’Identificació d’Estranger. A més, s’ha intervingut 190 fotos carnet, 14 ordinadors portàtils, 6 impressores amb escàner, 1 impressora d’última generació i 60 mòbils.

La investigació es va iniciar quan algunes comissaries van detectar persones que acreditaven ser portugueses amb documentació falsa. El carnet portuguès és dels més fàcils de falsificar, igual que l’italià, per això, volien falsificar ara  el d’Itàlia per vendre’l a ciutadans dels Balcans.

Prevaricació al ‘cas Planells’

El jutge ha conclòs que l’exsubdelegat del Govern a Barcelona, Eduard Planells, podria haver comès presumptament un delicte de prevaricació en la tramitació de permisos a ciutadans russos. El cinquè detingut per vinculació a la màfia russa va passar ahir a disposició judicial i va quedar lliure. Per la seva part, un dels arrestats va declarar que no forma part de la plantilla del consulat rus i es va presentar davant el jutge com a agent-espia del CNI.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento