100 autoescoles ensenyaran a conduir sense contaminar

  • Els cursets per reduir fins a un 20% la contaminació començaran a finals d’any.
  • Canvien senyals de trànsit a 63 km de via per l’obligació d’anar a 80 km/h.
A partir del setembre, 100 autoescoles de tot Catalunya estaran preparades per impartir classes de
conducció ecològica o econòmica, petites tècniques i trucs que permeten estalviar fins a un 20% de combustible i, per tant, de despesa energètica i de contaminació atmosfèrica.

Els cursos de conducció eficient els començaran a impartir a finals d’any més de 100 professors.

Els cursets de conducció eficient són classes teòrico-pràctiques de 4 hores on s’expliquen tècniques per tal de reduir la despesa en combustible, com ara aguantar les marxes o bé no deixar el punt mort abans d‘arribar al semàfor.

"Són petites coses però que donen resultats importants i que sorprenen els qui les posen en pràctica", exposava ahir un tècnic del RACC a 20 minutos.

Passaran a complementar l’oferta de cursos fins ara a càrrec del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC) i que ja han rebut uns 5.600 conductors.

Mesura complementària

Aquesta millorar ecològica en l’ensenyament a les autoescoles arriba després que la Generalitat hagi decidit implantar al setembre el pla per reduir la contaminació i que limita la velocitat a 80 km/h a les carreteres dels voltants de Barcelona ciutat.

Segons dades del departament de Medi Ambient, una part dels 279 milions d’euros que s’invertiran per aplicar el pla de reducció de velocitat s’hauran de destinar a modificar els senyals que hi ha instal·lats a 63 Km d’autopistes i autovies de la zona 1, i a col·locar panells informatius als 140,5 Km de la segona corona.

Els 57 km de la zona 1 suposen la meitat de totes les carreteres dels 16 municipis on s’aplicarà la restricció. S’hi inclouen les autopistes o autovies AP-2, l’A-2, la C-32, la C-31, la B-20, la B-21.

Preparen els nous radars

A més d’alterar els senyals horitzontals o verticals, que ara permeten córrer fins a 120 km/h, el pla preveu augmentar els radars fixos.

Per això, s’haurà de decidir primer si la proporció d’un radar per cada 3,35 Km serà suficient per fer complir la nova normativa. De fet, són 17 els que hi ha situats a Viladecans (7), Badalona (4), Gavà (4) i El Prat (2).

A la zona 2, caldrà ubicar els panells necessaris per advertir de la velocitat a 140,5 Km, sobretot a l’AP-7 (gairebé 30 Km) o la C-58 (20 Km, fins a Terrassa).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento