Els mestres tindran un any sabàtic després d’exercir durant 20 anys

És una proposta de la Conselleria d’Educació. Els professors que s’hi vulguin acollir hauran d’estar quatre anys cobrant el 84% del sou.
Els mestres i professors catalans necessiten unes vacances. Amb aquest diagnòstic sobre la taula, la Conselleria d’Educació ha copiat un sistema que ja s’aplica al País Basc i que permet els mestres i professors que portin més de 20 anys exercint, retallar el seu sou fins el 84% durant quatre anys i tenir després un any de descans cobrant la mateixa quantitat. Tot plegat permet que tinguin un any sabàtic sense destinar-hi més diners.

La consellera d’Educació, Marta Cid, va dir ahir estar preocupada per la salut laboral dels mestres i va considerar que aquesta era una bona solució.

«No afecta a la jubilació»

Cid va explicar que aquest any sabàtic no afectarà a la jubilació, ja que seguiran cotitzant tot i no treballar. Si els sindicats creuen positiva l’oferta de la consellera, es podria començar a aplicar aquest mateix any. Fonts de la Conselleria van matisar que, si es tira endavant, només s’hi podran acollir 400 mestres a l’any, ja que «caldrà buscar-ne substituts».

El secretari d’organització SAC/Intersindical-CSC, Joan Arimon, va explicar que la majoria de la resta de col·lectius de l’Administració «demanen l’equiparació de les condicions laborals amb les dels professors».

Què en penses?

Escriu-nos a noesven@20minutos.es, per fax 934 706 257 o per correu  a plaça Universitat, 3, 7è pis, 08007, Barcelona.

Falta de disciplina a l’escola

Entre els inconvenients amb què es troben els professors catalans, hi ha «els problemes de disciplina» que tenen alguns dels alumnes. Segons la consellera Cid, «cada vegada hi ha més comportaments de desafiament d’autoritat i de passar de les normes», uns problemes que Cid no va atribuir al model educatiu. Al seu entendre, són els pares els que han de fer un canvi d’actitud, ja que alguns dels alumnes están sobreprotegits per ells. La consellera d’Educació també va reconèixer que «l’escola està en crisi perquè no és la font més important d’informació per a l’alumne».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento