Renfe crea un consell d’usuaris per recollir les queixes de Rodalies

Hi ha veïns, sindicats i entitats. Es reunirà periòdicament per intercanviar informació, problemes i propostes amb la companyia.
Després d’anys de queixes pels retards i deficiències en el servei de Rodalies de Renfe, finalment, la companyia crea un consell amb usuaris, veïns, sindicats, entitats i patronal per debatre possibles millores a introduir.Es tracta d’un Comitè de Clients, el primer de la companyia Renfe a l’Estat, que es reunirà de forma periòdica amb tots els agents implicats amb un doble objectiu.

D’una banda, l’empresa donarà a conèixer la informació sobre inversió i actuacions a les línies de Rodalies. De l’altra, els diversos col·lectius que hi participen canalitzaran les queixes i suggeriments dels usuaris.

Diverses associacions

Entre l’ampli espectre social que forma part des d’avui d’aquest Comitè de Clients, hi ha l’Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya (OCUC), la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc).

Els sindicats UGT i CC OO, la Cambra de Comerç de Barcelona, la patronal Pimec i representants de les universitats catalanes (UB, UAB, UPC), completen la llista d’integrants del nou ens.

Les entitats representades han expressat el seu desig que Renfe adopti compromisos reals respecte els assumptes que es tractin a la taula. Des de la PTP, el seu president, Ricard Riol, va celebrar ahir la constitució de la mesa, que va qualificar de «reivindicació històrica».

S’atura el servei pel canvi de vies

La posada en servei de tres noves vies a Sants comportarà el tancament del servei de Rodalies la nit de dissabte a diumenge en aquesta estació. Entre les 23.20  i les 6.20 h, hi haurà un servei d’autobús per cobrir el trajecte Barcelona-Aeroport. Pel que fa a la resta de connexions alternatives, Renfe recomana agafar el metro fins a L’Hospitalet, plaça de Catalunya o bé Sant Andreu Comtal, estacions on el servei de Rodalies continuarà inalterable. Amb el canvi de vies, conseqüència directa de les obres per l’arribada de l’AVE, els trens que normalment s’aturaven a les vies 3, 4 i 5 passaran a fer-ho a les vies 9, 10 i 11 a partir de diumenge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento