Un web mostra la radiació de les antenes de telefonia mòbil

Cap sonda ha superat el llindar establert. Hi haurà uns 135 controls a Catalunya. Els veïns tindran informació a totes hores.
Un web ofereix informació actualitzada a cada moment sobre les emissions d’antenes de telefonia mòbil. Qualsevol ciutadà pot accedir a les dades a través de la pàgina www.gencat.net/societatdelainformacio, segons va informar ahir el Govern.

De les 84 sondes instal·lades a 73 municipis (24 a Barcelona), cap equip ha superat el llindar establert. De fet, només un cop una màquina va sobrepassar les 10 unitats (V/m) sobre les 27 que es considera principi de protecció per a l’exposició a la radiació electromagnètica.

Queixes ciutadanes

El projecte actual s’ampliarà amb mig centenar d’equips nous i arriba després de detectar-se queixes de veïns i d’escoles per la proximitat d’antenes de telefonia. La xarxa funciona així: cada mig segon es fa una mesura, les dades es recopilen i es fa una mitjana cada sis minuts.

Cada mitja hora es memoritza el valor més alt. Diàriament es transmeten aquestes dades. Si algun valor excedeix el màxim programat, l’equip envia una alerta al centre de control.

No sempre baixa l’alarma social

Tot i tenir la informació, només un 52% dels ajuntaments enquestats responen que ha disminuït l’alarma social. Malgrat això, un 95% dels consistoris catalans pensen que aquestes sondes són útils. Un 86% opina que d’aquesta manera es podrà facilitar el desplegament de la telefonia mòbil al seu municipi. El Govern destinarà 240.000 euros per ampliar la xarxa d’equips, i per explotar-nos anualment en caldran 90.000 més.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento