A Barcelona es troben al dia 28 carteres i 26 carnets DNI extraviats

L’Oficina de Troballes va rebre 53.034 objectes perduts al 2006. Un 39,1% del total que es recupera és retornat als seus propietaris.
La xifra d’objectes que es perden cada dia a Barcelona és incalculable, però en tenim una idea a partir dels que es troben: 145 a diari. L’Oficina de Troballes municipal va rebre l’any passat 53.034 objectes perduts, que suposa un 9,1% més que al 2005.Els barcelonins perden tot tipus de coses. Rellotges, carteres, moneders, mòbils o objectes tan insòlits com un rosari o una ecografia. Els objectes que més es lliuren a l’oficina són carteres i moneders (10.502, és a dir, 28 al dia) i DNI (9.522, que equival a 26 al dia). D’altra banda, també s’hi van tornar 528 telèfon mòbils (per tant, se’n recuperen un al dia).

Aquest volum augmentarà aquest any si se segueix amb la tendència dels últims sis mesos. Des del gener, s’han portat a l’oficina 29.380 objectes, dels quals més de 5.000 són carteres i 7.017 són documents d’identitat.

Els objectes perduts són trobats a múltiples llocs: a la via pública, als transports públics (metro i autobusos), a centres comercials o a bústies de correus. La gran majoria són entregats a l’oficina pels ciutadans. D’altres, provenen de les diverses comissaries. I fins a 427 van ser dipositats per taxistes.

Es guarden tres mesos

Els objectes que arriben a l’oficina es guarden fins a tres mesos, menys els que es consideren de valor (joies i diners) que es guarden dos anys.

Si el propietari d’un objecte perdut no el reclama, la persona que l’ha portat té 30 dies per reclamar-lo. Per llei, passa a ser de la seva propietat. Si passat aquest període de temps, continua sense reclamar-lo ningú, aleshores s’envia l’objecte a una entitat benèfica. Un 39,1% dels objectes  que van ser lliurats a l’Oficina de Troballes (20.683) va ser retornat als seus propietaris. Un 4,9% d’aquest percentatge (2.588) es va entregar en mà al titular, un 17,5% es va retornar per correu certificat al seu domicili particular, i un 16,7% es van entregar a ciutadans estrangers a través del seu consolat.

La majoria dels objectes retornats per correu són diferents tipus documentació. Una de les raons de la gran quantitat de carnets DNI, targetes i carteres que rep l’oficina és  que molts d’ells han estat robats.

El ciutadà que perd algun objecte es pot dirigir a l’oficina o també pot consultar a través de la pàgina web municipal (www.bcn.cat) si ha  estat trobat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento