Retorn al cole amb límit de 80 km/h per entrar a Barcelona

  • La nova limitació de velocitat als accessos a la capital catalana s’aplicarà al setembre.
  • El pla de 77 mesures vol reduir emissions contaminants dels cotxes.

Finalment serà a finals d’agost o principis de setembre, coincidint amb el retorn a l’escola.

La limitació a 80 km/h a 40 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona serà aprovada pel Govern aquest mes de "juliol" i entrarà en vigor "als trenta dies", segons va explicar ahir el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar.

Això significa que la primera prova de foc d’aquesta novetat serà la tornada a classe dels nens al mes de setembre. Si tot continua endavant, els autobusos i els pares hauran de pitjar menys l’accelerador per entrar a Barcelona. Si els embussos ho permeten, és clar.

Contaminar menys

El motiu d’aquest nou decret és la reducció de la pol·lució al Barcelonès, el Baix Llobregat, Vallès Occidental i Vallès Oriental. Alguns estudis senyalen que circular a 80 km/h contamina fins a un 50% menys que fer-ho a 120.

A diferència de la limitació, per exemple, a les Rondes de Barcelona, no es persegueix la millora de la seguretat o la disminució d’accidents (un efecte secundari i positiu que es pot donar).

Les autovies i autopistes tenen voreres i altres elements que permeten córrer a 120 km/h.

El fum mata

Estudis com el de l’Observatori del Risc xifren en 3.000 els morts produïts a Catalunya per culpa de la contaminació.

El pla de Medi Ambient consta de 77 mesures: estacionaments dissuassoris, carrils-bus i d’alta ocupació, estalvi d’energia a les llars... El Govern l’aprovarà aquest mateix juliol, mesos després del que es preveia.

Menys paperassa contra la pol·lució

Medi Ambient va avançar ahir que la futura llei d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental que ultima la Generalitat "en cap cas reduirà les exigències a les empreses", sinó que "farà més àgils els tràmits administratius".

Es canvia la forma, però no el contingut. El conseller Baltasar, però, no va voler dir en què es traduirà en la pràctica. Sí que va declarar que els requisits contra la contaminació a les firmes catalanes «milloraran».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento