Ball contemporani a peu de carrer
Les danses del món ocuparan el cap de setmana escenaris de Barcelona, Mataró i Sitges (Festival Grec).
El Festival Internacional Dies de Dansa, dedicat a coreografies contemporànies representades en paisatges urbans i inclòs al Grec 2007, presenta en la seva XVI edició una seixantena d’actuacions de 30 companyies d’arreu del món, incorporant aquest any l’Àsia entre l’elenc d’artistes.

El festival, que l’any passat va reunir 17.000 persones en quatre dies, ha convidat la ballarina Yiphun Chiem, de Cambodja, que barreja la dansa tradicional del seu país amb el hip hop, i també les companyies japoneses de Hisako Horikawua, Miki Sato i Min Tanaka, entre d’altres. L’objectiu és acostar el continent asiàtic a Occident.

Destaca també l’actuació de companyies com ara Foofwa d’Imobilité (Suïssa), Erna Omarsdottir (Islàndia), Sota Palmizi (Itàlia) i Lali Ayguade (Catalunya), entre d’altres.

A més, el festival inclou també un seguit de tallers destinats a ballarins amateurs, semiprofessionals i professionals impartits pels coreògrafs Anton Lachky, d’Eslovàquia; Kléber Damasso, del Brasil, i Hisako Horikawua, del Japó.

* Del 19 de juny al 2 de juliol. Diversos espais de Barcelona, Mataró i Sitges. Entrada lliure. Més informació a la pàgina web www.barcelonafestival.com.

Per anar obrint boca

La setzena edició d’aquest festival arrenca avui a Mata-ró, a partir de les 19 hores amb Hiroaki Hamada-Companyia Dani Pannullo (Japó-Madrid), Rose López (Catalunya-Holanda), Claire Decreux (Catalunya-França i María Stamenkovic (Madrid-Sèrbia), entre d’altres. A les 22.30 hores li toca el torn al Centre de Cultura Con-temporània de Barcelona, amb actuacions com la de Julie Dossavi (França-Benin) o Nicole Seiler (Suïssa), qui substituirà l’actuació de Foofwa d’Immobilité.