Els escarabats americans ja s’han estès a tot Barcelona

  • Estan distribuïts per tota la xarxa de clavegueram, per on arriben als pisos.
  • Alerten que a l’hivern aquests insectes no han deixat de reproduir-se.
Ejemplar de cucaracha americana.
Ejemplar de cucaracha americana.
Archivo
Ejemplar de cucaracha americana.
Des que la periplaneta americana va desembarcar al Port de Barcelona
dins de contenidors de soja fins ara, han passat més de 10 anys, temps suficient perquè aquesta espècie d’escarabat de cuina s’hagi expandit. Però, ara,
ja és a tota la ciutat.

Els primers exemplars es van trobar a la Zona Franca i posteriorment aquest escarabat, més resistent, ha accedit a la resta de la ciutat a través del clavegueram.

"Primer es van expandir per les zones properes a la costa, perquè hi ha més humitat, i posteriorment van arribar fins a l’Eixample", exposava a 20 minutos el tècnic en extinció de plagues d’Euromort SL, Pere Torné.

Però afegia que "actualment ja han arribat a la part alta de la ciutat encara que els costa més aclimatar-se".

El cap de vendes de Rentokil, Jordi García, matisava ahir que "si abans hi havia focus, ara s’han expandit a tota la xarxa de clavegueram".

Tot l’any actius

Però a banda que s’hagi extès a tota la ciutat, el que fa que aquests escarabats siguin ara més nombrosos és que durant aquest hivern, per primer cop, han continuat estant actius.«Tot l’any no hem deixat de tenir d’una a dues reclamacions diàries», explicava García. Ara bé, l’explosió pròpia de l’estiu encara no s’ha produït i s’ha retardat perquè no ha fet la calor habitual.

L’Agència de Salut Pública, que controla les plagues a la via pública, ha registrat al primer trimestre de l’any un lleuger increment d’incidències.

Diversos tipus i com evitar-los

Tant la blatella orientalis, de color negre, com la periplaneta americana, de color vermellós, viuen al clavegueram i per evitar que pugin per les canonades només es pot prendre mesures físiques. Els tècnics en extinció de plagues recomanen tapar el desguàs i les possibles escletxes sota portes i finestres. La blatella germanica, coneguda com a l’escarabat ros, cria en llocs propers als aliments i on hi ha humitat. La brutícia afavoreix que visquin als pisos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento