Il·luminats que actuen a la foscor

Jesús Campos dirigeix ‘A ciegas’, una comèdia filosòfica que es representa amb els llums apagats.
Campos i els tres actors (EFE).
Campos i els tres actors (EFE).
Campos i els tres actors (EFE).
Escoltaran bombardejos, un calaix obrir-se i una cisterna; oloraran a pólvora i a port, però no veuran res. Els espectadors d’A Ciegas, l’obra que des d’avui dirigeix Jesús Campos al teatre Villarroel, dins del Festival de Barcelona Grec 2007, estaran en una absoluta foscor durant una hora i 20 minuts.Aquesta comèdia filosòfica, sensorial i sorprenent parteix d’una situació de guerra endèmica amb toc de queda en què l’instint de viure i sobreviure es posa a prova.

I no se sap gens més de l’argument, és una sorpresa. Campos va assegurar ahir a 20 minutos que «si desveléssim el final no aconseguiríem mantenir el públic atent i despert amb els llums apagats, perquè la foscor és tal que no pots veure les teves mans a cinc centímetres de la cara».

Només 3 minuts de llum

Els actors Mario Vedoya, Luis Hostalot i Rocío Calvo interpretaran els personatges de l’un, l’altre i l’extra a una sala que ha estat transformada per situar artistes i espectadors en un mateix nivell.

El procès de foscor es resol amb la llum en els tres últims minuts, en els quals s’aclareix tot allò que no s’ha entès abans. Campos la defineix com a «un joc teatral que situa l’espectador en una experiència límit i que el porta de sorpresa en sorpresa fins a arribar a la imatge final».

L’espectacle transcorre davant la mirada d’un circuit de televisió i amb personal equipat amb intensificadors de visió nocturna per si els espectadors necessiten sortir. Malgrat això, el nerviosisme del públic durant els primers cinc minuts és evident.

* Teatre Villarroel (Villarroel, 87). Fins al 29 de juliol, a les 21.30 hores. Entre 21 i 25 euros.

Utilitzen olor de sardines

Segons va confessar ahir a 20 minutos el director Jesús Campos, el teatre Villarroel farà avui aroma a port i a mar gràcies a un potenciador d’olor d’una empresa catalana que s’usa a les llaunes de sardines. Campos aposta per dirigir els seus propis textos, de fet, l’any 2001, va guanyar el Premi Nacional de Literatura Dramàtica del Ministeri de Cultura.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento