Els restaurants obligaran a fer paga i senyal per reservar

Caldrà avançar entre 50 i 100 euros amb targeta de crèdit si es demana taula per telèfon. Les reserves falses o incomplertes poden ser el 30% de la caixa.
Els restaurants demanaran entre 50 i 100 1 de paga i senyal en el moment d’efectuar una reserva de taula. El Gremi de Restauració de Barcelona ha negociat amb entitats bancàries les fórmules per pal·liar el que ja és un greu problema del sector.Antoni Gimeno, director general del Gremi, explica a 20 minutos que, el que ara és un problema per als professionals, «especialment els ubicats a zones singulars o més turístiques»,  deixarà de ser-ho quan el restaurador pugui cobrar un avançament per la reserva de taula, com ja és habitual a establiments d’altres països, com els Estats Units, on els clients «abonen amb targeta de crèdit l’import de la reserva» que després es dilueix en el compte.

Pels locals de la franja mitjana, que treballen sobretot nits i caps de setmana, «una reserva falsa de 20 persones» els pot arribar a afectar amb una davallada del 30% de la caixa d’aquell dia.

Reserves a dojo

Els restauradors denuncien aquestes pràctiques. Fins i tot diuen que hi ha empreses que opten per assegurar el restaurant per a copromisos puntuals fent la reserva a tres o quatre diferents, i altres, «són simples bromes pesades».

«Aquest és el futur», avança el representant dels restauradors. La legislació espanyola, però, encara és un escull que no hi ha a l’estranger, «on no s’obliga a signar un paper per comprar amb targeta».

Aplicaran la banca electrònica

Tots els restaurants de Barcelona comptaran amb terminals TPV que permetran fer el pagament per avançat a qualsevol establiment des d’un telèfon mòbil. Per evitar situacions de picaresca en els mateixos establiments, l’usuari de la targeta compta amb un codi de seguretat que li permet carregar diners en un compte determinat sense que aquelles dades personals puguin tornar a ser aprofitades mai més. És el concepte de banca electrònica que ja es comença a aplicar en alguns sectors.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento