Campanya perquè cap infant es quedi sense colònies d'estiu

  • La Pere Tarrés ha encetat la campanya social 'Ajuda'ls a créixer. Cap infant sense colònies'.
  • Va adreçada a famílies que no disposin de prou recursos econòmics per apuntar-los.
  • A Catalunya, un de cada quatre infants viu per sota del llindar de la pobresa.
Una activitat dels casals d’estiu organitzats a Barcelona per la Fundació Pere Tarrés.
Una activitat dels casals d’estiu organitzats a Barcelona per la Fundació Pere Tarrés.
ARXIU
Una activitat dels casals d’estiu organitzats a Barcelona per la Fundació Pere Tarrés.

La Fundació Pere Tarrés s'ha fixat com a objectiu que aquest estiu, durant el període de vacances escolars, tots els nens i nenes tinguin assegurat l'accés a activitats formatives i de lleure, malgrat que els seus pares no disposin de recursos econòmics per apuntar-los. Amb aquesta idea, la Pere Tarrés ha encetat la campanya social Ajuda'ls a créixer. Cap infant sense colònies.

En molts casos, l'experiència de participar d'unes colònies és l'única oportunitat d'aquests infants de viure en un ambient socialment i emocionalment normalitzat. Les activitats que es porten a terme en aquestes convivències són molt importants en l'àmbit preventiu davant de situacions de violència, agressivitat i desarrelament social als que es puguin veure abocats els menors en un futur. També, aquestes colònies, els ajudes a cobrir les carències sanitàries, relacionals i d'integració social.

Segons dades de la fundació, a Catalunya, un de cada quatre infants viu per sota del llindar de la pobresa i les activitats de lleure són de les primeres que retallen les famílies amb menys recursos.

El 58% de les famílies que van rebre una beca per a colònies o casals d'estiu durant l'estiu del 2014 disposen d'una renda inferior a 3.900 euros anuals per cada membre de la llar, un 8% més que el 2013. En els darrers cinc estius, els més crus de la crisi econòmica, les sol·licituds de beques han pujat un 236% i enguany, la Fundació Pere Tarrés becarà a 4.100 infants i joves perquè prenguin part de més de 8.500 activitats.

El 44%, del Barcelonès

Carles López, responsable de la Xarxa de Centres Socioeducatius de la fundació, Carles López, recorda que el més important d'aquesta campanya és garantir l'accés al lleure d'aquests infants i joves però també «que puguin créixer en un entorn tranquil, estructurat, que pugui garantir el seu desenvolupament com a persona alhora que es relaciona amb altres infants de la mateixa edat i amb monitors que cuiden d'ell o ella».

El 2014, el 44% dels infants becats eren de la comarca del Barcelonès, el 20% del Vallès Occidental i el 15% del Baix Llobregat.

Beques a nens i nenes

Està previst becar uns 2.950 infants per als casals i les colònies dels centres d’esplai i Centres Oberts i Diaris i activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés; Es becaran a altres 280 nens i nenes en activitats pròpies: un casal a Lleida, un casal a Tarragona, un a Barcelona, un torn de colònies i una ruta de muntanya; També es becaran a 870 infants en colònies i casals per a nens en situació vulnerable organitzades amb la col·laboració de serveis socials municipals i altres entitats d’infància vulnerable.

Campanya ‘Ajuda’ls  créixer. Cap infant sense colònies'

Compta amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona, l’Obra Social de La Caixa i del Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales, a través de la casella per a altres finalitats socials, donants particulars i empreses.

Com fer donatius

A través del web www.peretarres.org/donatius. Per telèfon: 93 430 16 06.

Beneficis per als nens i les famílies

L’assignació de beques per a colònies i casals és un procediment rigorós i exhaustiu que examina la situació socioeconòmica de cada nen i nena per assignar-li l’ajut i l’activitat més adient. Es té en compte el treball en xarxa d’altres entitats, administracions públiques i serveis socials.

El secretari tècnic del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la fundació, Albert Riu, recorda que els infants «són els beneficiaris directes de les beques i, indirectament, les seves famílies».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento