Recomanacions per tenir una revetlla de Sant Joan segura

  • El consistori ha recordat que l’atenció no només s’ha de tenir quan ens trobem al carrer, sinó també a la llar
  • El consistori recorda tancar les finestres i els balcons per evitar que entri qualsevol coet perdut
  • Treure la roba estesa dels terrats i de les terrasses pot evitar que les guspires d’algun coet provoquin un incendi
Els diables de Les Corts encenen una foguera de Sant Joan durant la revetlla del passat 2014.
Els diables de Les Corts encenen una foguera de Sant Joan durant la revetlla del passat 2014.
ARXIU
Els diables de Les Corts encenen una foguera de Sant Joan durant la revetlla del passat 2014.

Amb l’arribada de la revetlla de Sant Joan, tornen els petards i, en conseqüència, certs riscos. L’Ajuntament de Barcelona ha realitzat un seguit de consells de protecció civil i prevenció de seguretat amb la pirotècnia. El consistori ha recordat que l’atenció no només s’ha de tenir quan ens trobem al carrer, sinó també a la llar.

Les primeres recomanacions estan directament relacionades amb els petards, amb especial atenció als nens i nenes. No es recomana guardar-se cap article pirotècnic a les butxaques. Una encesa fortuïta podria provocar lesions, fins i tot greus.

Tampoc s’ha de llençar cap petard contra les persones o els animals ni posar mai la cara davant de cap article pirotècnic encès, ja que es poden produir cremades o lesions oculars. A més, està totalment prohibit disparar coets, engegar globus o qualsevol altre artefacte que contingui foc a una distància inferior a 500 metres de les zones  amb boscos.

D’altra banda, l’Ajuntament insisteix en la importància de la protecció i la prevenció dins la llar. El consistori recorda tancar les finestres i els balcons per evitar que entri qualsevol coet perdut. Treure la roba estesa dels terrats i de les terrasses pot evitar que les guspires d’algun coet provoquin un incendi, així com plegar els tendals que hi pugui haver a les terrasses. Tampoc s’ha de llençar cap petard a l’interior dels habitatges.

L’Ajuntament també fa un recordatori del perill de les fogueres si no s’apliquen les mesures de prevenció pertinents. Per exemple, les fogueres s’han de situar a més de 15 metres de les façanes de les cases i dels cotxes estacionats i mai sota línies elèctriques o telefòniques. En cas de fer una pira al carrer, cal assegurar un pas suficient per als vehicles d’emergències.

Per tal de no malmetre el paviment, s’haurà de col·locar un gruix suficient de terra o de sorra. A més, no s’ha d’utilitzar mai cap tipus d’accelerant per encendre les fogueres, ja que la deflagració que es provocaria podria calar foc als vestits o als cabells de les persones properes. Tampoc s’han de llençar a dins bidons, llaunes o esprais, ja que poden explotar.

Consells bàsics per a les coques

L’Ajuntament recomana adquirir les coques en un establiment autoritzat per a l’elaboració i venda d’aquests aliments. S’han de conservar en fred les que contenen crema o nata fins al moment de consumir-les. Per tant, és important seleccionar el tipus de coques que es comprin en funció de les possibilitats que es tinguin de conservar-les fins al moment del consum.


Consells bàsics d’emergències

En cas de cremades, s’ha d’aplicar aigua fresca dos o tres minuts a la part afectada. També s’ha de cobrir amb una gasa o amb un drap net i s’ha d’anar de seguida a un centre sanitari. Les recomanacions són de no rebentar les butllofes, no aplicar pomades, cremes, ni cap tipus de desinfectant i no arrencar les restes de roba que hagin pogut quedar adherides. A més, si per qualsevol circumstància s’encenen els vestits, no s’ha de córrer, ja que es revifaran les flames. Tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames i evitar que es facin més virulentes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento