L’àrea blava s’estén avui a la platja i es pagarà tot l’any

  • Entra en funcionament amb 90 places a l’avinguda Litoral.
  • Són part del 33% que també es paguen a l’estiu.
  • Quedaran 400 lliures al passeig marítim.
El blau de l’àrea blava d’aparcament arriba al front marítim. A partir d’avui, entra en funcionament a
90 places de l’avinguda Litoral, que se sumen a les
10.400 que hi ha escampades per tota la ciutat. A més, aquestes són de pagament els 365 dies de l’any.

Aquestes 90 places formaran part del 33% del total que a l’agost continuen funcionant. Els altres estacionaments d’aquest tipus són els situats al centre i al voltant de la Sagrada Família.

Ara els que vulguin aparcar a l’avinguda Litoral, entre la torre Mapfre i el carrer Bilbao, hauran de rascar-se la butxaca per pagar els 2,30 euros que costa l’àrea blava. L’horari és de 9 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

Segons Barcelona de Serveis Municipals, que gestiona les àrees de pagament, l’implantació d’aquestes noves places blaves és perquè hi havia "molt demanda de rotació de vehicles en aquella zona", segons un estudi. Tanmateix, aquell que no vulgui pagar encara podrà provar sort en les 400 llibres que queden al passeig marítim.

Igual que l’àrea verda

L’àrea blava segueix els passos de la verda al barri de la Barceloneta, que es va posar en marxa fa un any i mig i també va allargar el seu horari de pagament als caps de setmana i l’agost per pressió dels veïns. En aquest barri, també hi ha 50 places d’àrea blava que són de pagament els diumenges i festius durant tot l’estiu.

La setmana passada es van repartir a la zona afectada uns avisos sobre la nova mesura i es van acabar d’instal·lar els parquímetres.

La recaptació de l’àrea blava és una de les principals fonts d’ingressos de l’Ajuntament de Barcelona. El 2006, van aportar un superàvit de 20 milions d’euros.

La revetlla a les platges

L’Ajuntament ja té preparat el dipositiu per la nit de Sant Joan. El transport públic es reforça, i el metro, els ferrocarrils i el tramvia funcionaran tota la nit.

A les platges, hi haurà 175 operaris de neteja treballant amb 58 vehicles i s’instal·laran 250 papereres de cartró, que se sumen a les 420 fixes. També hi haurà 125 lavabos, uns 50 temporals. Els xiringuitos podran obrir fins a les cinc del matí i es desallotjaran les platges a les sis. Bombers incrementarà un 10% la plantilla fins als 123 bombers.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento