Portes obertes i activitats sostenibles pel medi ambient

  • Hi participen els dies 5 i 6 de juny20 equipaments de la Xarxa Barcelona+Sostenible.
  • Els actes són en ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient del 5 de juny.
  • Roba Amiga explica en una visita el procés de reciclatge de roba i els seus avantatges.
Pel Dia del Medi Ambient una activitat explicarà als participants com funciona la pèrgola fotovoltaica del Fòrum.
Pel Dia del Medi Ambient una activitat explicarà als participants com funciona la pèrgola fotovoltaica del Fòrum.
AJ.BCN
Pel Dia del Medi Ambient una activitat explicarà als participants com funciona la pèrgola fotovoltaica del Fòrum.

Una vintena d'equipaments culturals,  centres  cívics, ateneus,  associacions  i membres de la Xarxa Barcelona + Sostenible participen els pròxims divendres 5 de juny i dissabte 6 de juny en la PINYA, la primera jornada de portes obertes en aquests espais, organitzada en ocasió del Dia Mundial del Medi Ambient, que es commemora el 5 de juny.

A banda de poder fer visites es podrà prendre part de les seves activitats i saber de primera mà, per exemple, què se'n fa de la roba que es llença als contenidors de Roba Amiga,  com funciona la pèrgola fotovoltaica del Fòrum i la Font de Montjuïc i participar en un taller de cuina eficient i saludable. També es podran conèixer les bones pràctiques de sostenibilitat que es porten a terme en un casal de barri, visitar un alberg sostenible o aprendre a reparar la bicicleta.

Participen  en  aquesta diada del medi ambient organitzacions ben diverses: des  de  l'Àrea Metropolitana de  Barcelona (AMB),  L'Aula de l'Aigua, Biciclot, el Centre de  Recursos per a les Associacions  Juvenils de Barcelon a   ( C R A J ) ,l'Ateneu de Fabricació de la Fàbrica del Sol, la Xarxa de Voluntariat Ambiental (XVAC), el Centre Cívic Castelló, l'Alberg Twentytú, Millor que Nou,TERSA Tractament i Selecció de Residus S.A., el Centre Cívic Can Deu, l'Ateneu L'Harmonia-Casal de Barri de Sant Andreu i El Centre de la Platja, entre d'altres.

A més de la PINYA, durant la present setmana del Dia Mundial del Medi Ambient, una trentena d'organitzacions  i entitats de  la xarxa Barcelona + Sostenible organitzen activitats relacionades amb la sostenibilitat.Totes les activitats es poden consultar  al  web http://www.bcn.cat/diamediambient, entre xerrades,visites guiades i exposicions .

La Universitat Pompeu Fabra (UPF) acull el pròxim divendres la primera Jornada sobre Recerca en Sostenibilitat (C/Roc Boronat, 138; de  les 09.00 a  les 14.30 hores; Gratis) que reunirà a investigadors de diferents disciplines com Dret,Economia  o  Comunicació per compartir investigacions.

Visita a una planta de reciclatge

L’empresa d’inserció laboral  de persones en risc d’exclusió Roba Amiga promou una visita educativa a la planta de reciclatge tèxtil de Sant Esteve Sesrovires, una de  les més avançades del sud d’Europa.

La visita explica en dues hores el procés de reciclatge de roba i els seus avantatges per a la natura i la societat (Carrer Cooperativa, 1; Polígon Industrial Anoia-Sant Esteve Sesrovires; Divendres 5 de juny de les  11.00 a  les  13.00 hores; www.formacioitreball.org).

Bioconstrucció amb bales de palla 

L’Espai Gardenyes (C/Cardenal Sentmenat, 10;www.espaigardenyes.cat) organitza el dissabte 6 de juny un taller d’introducció a la construcció amb bales de palla, des de l’obtenció a la selecció i la col·locació en un mur. S’aprendran les possibilitats desconegudes d’aquest material local econòmic (inscripcions per correu a bioconstruccio@espaigardenyes.cat;Preu: 22,50 euros).

3r Dia de les Papallones

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola proposa una sortida fotogràfica, combinada amb un itinerari, per iniciar-se en la captura d’imatges boniques de papallones. És imprescindible portar càmera de fotos! L’activitat és gratuïta i està adreçada a tots els públics i va a càrrec del naturalista José Manuel Sesma (Diumenge 7 de juny de les 10.00 a les 13.00 hores; Centre d’Educació Ambiental de Can Coll; Carretera d’Horta a Cerdanyola del Vallès, Km 2 més Inscripció prèvia al tel. 932 803 552; http://www.parcnaturalcollserola.cat).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento