Totes les cares de rusiñol

Amb motiu de l’any dedicat a l’escriptor i pintor, el Museu Diocesà acull l’exposició La ploma d’en Xarau, el seu pseudònim.
Rusiñol a Roma, pintura de Joaquín Terruella (Museo Diocesà).
Rusiñol a Roma, pintura de Joaquín Terruella (Museo Diocesà).
Rusiñol a Roma, pintura de Joaquín Terruella (Museo Diocesà).
Santiago Rusiñol, el pintor i escriptor, utilitzava un pseudònim per a signar les seves cròniques periodístiques: Xarau. El Museu Diocesà de Catalunya presenta ara l’exposició Rusiñol-la ploma d’en Xarau, amb motiu de la celebració de l’any Rusiñol, celebrat simultàniament a Barcelona i Aranjuez, les ciutats que el van veure néixer i morir, fa ja 75 anys.Distribuïda en quatre àrees, l’exposició té com a capítol principal tota l’obra escrita de l’autor. Un segon apartat repassa la personalitat polifacètica de Rusiñol, amb documents, pintures i dibuixos mai exhibits.

Aquest any també es commemora el centenari  de L’auca del Sr. Esteve i els 90 anys de la seva estrena teatral. El tercer apartat està dedicat a aquesta obra cabdal de la literatura catalana.

Escritores y artistas españoles, Gent i Paisatge de Catalunya i Santiago Rusiñol al barri gòtic de Barcelona, són els tres documentals projectats durant l’exposició i que tenen al barceloní com a protagonista.

* Museu Diocesà (av. Catedral, 4). Fins al 8 de juliol. 6 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento