Prohibeixen l’ús de material electrònic als exàmens de selectivitat

La Comissió Organitzadora de les PAU no permet emprar els MP3, el mòbil i les PDA. Les calculadores gràfiques estan vetades.
Un bolígraf. Aquest és l’únic utensili amb què prop de 25.000 estudiants catalans s’enfrontaran a partir d’avui a la selectivitat. I és que la Comissió Organitzadora de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) ha prohibit l’ús de material d’emmagatzematge electrònic per evitar que es pugui copiar i consultar possibles xuletes.D’aquesta manera, òbviament el mòbil, l’MP3 i les PDA queden vetades a les proves per accedir a la universitat. Ara bé, com a novetat, enguany, s’ha prohibit l’ús de la calculadora gràfica a les proves de física i química. Des de la Comissió Organitzadora de les PAU, formada per representants de les set universitats públiques catalanes i del Departament d’Educació, s’argumenta que «tots els alumnes han de disposar dels mateixos recursos per fer l’examen» i per aquest motiu només ha permès l’ús de la calculadora científica. Tanmateix, alguns professors i alumnes han criticat aquesta decisió, ja que comptaven amb usar aquest aparell un any més.

Des del sindicat UGT, el portaveu de la Federació de Treballadors de l’Ensenyament, David Medina, va matisar ahir que si «en convocatòries anteriors se’n permetia l’ús, es va crear una inèrcia»

Demanen la gratuïtat de les PAU

L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) va demanar ahir que les proves de selectivitat siguin gratuïtes. Actualment, cada estudiant ha de pagar els 82,62 euros que costen les PAU i, per aquest motiu, l’AJEC va denunciar que «suposa una despesa afegida a les que es deriven del pas a la universitat», com ara la matrícula o el transport. Precisament, un estudiant català haurà d’examinar-se al setembre per no haver complert amb els tràmits de pagament a causa d’una confusió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento