El calendari previst, però, pot ser que es retardi lleugerament en funció dels preparatius necessaris per posar en marxa la zona verda. A més d’encarregar la pintura, des de l’àrea de Via Pública estan tramitant la compra dels parquímetres i la formació dels 200 agents de la zona blava que s’afegiran als 130 que hi ha ara en plantilla. Aquests empleats també es cuiden de l’estacionament a les zones de càrrega i descàrrega.

42.000 aparcaments

En total, Via Pública espera transformar 42.000 aparcaments que actualment són de franc en zones verdes. En aquests espais, els veïns residents hauran de pagar un euro per poder estacionar tota la setmana a prop de casa seva, tot i que no tindran la garantia de trobar lloc.

Els no residents, en canvi, hauran de pagar 2,50 euros l’hora per poder aparcar.
L’objectiu principal de les zones verdes, segons l’Ajuntament, és motivar que els no residents que vulguin anar al centre deixin el vehicle fora de la ciutat per evitar així la congestió. 

A tot Ciutat Vella

La zona verda s’aplicarà a Ciutat Vella i a L’Eixample en la seva totalitat, i en els punts més cèntrics de la resta de districtes. El cobrament de la zona blava al migdia s’aplicarà amb el mateix criteri, i s’haurà de pagar en un 80% de totes les places existents.
Coincidint amb aquest canvi, els treballadors de la zona blava es dividiran en dos torns (matí i tarda) i es complirà així una antiga demanda del col·lectiu.