L’Ajuntament posarà videocàmeres a comissaries de la Guàrdia Urbana

  • Només a les casernes que recepcionin detinguts.
  • Actualment hi ha a la comissaria de Ciutat Vella.

La comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella és l’única que ara compta amb sistemes de recepció i gravació d’imatges amb càmeres de vídeo, una situació que canviarà.

Totes les casernes de Barcelona que recepcionin persones detingudes disposaran de videovigilància a les seves instal·lacions, segons va anunciar ahir a 20 minutos l’Ajuntament, que segueix així l’exemple de la Conselleria d’Interior amb els Mossos.

L’Ajuntament preveu començar a aplicar aquesta tecnologia als centres policials municipals on és habitual que els detinguts facin estades més llargues, com les comissaries de Ciutat Vella o l’Eixample.

Ara com ara, només hi ha quatre càmeres a la caserna de Ciutat Vella des fa més de 15 anys per vigilar els accessos, les zones de recepció de detinguts i els passadissos (per eliminar els angles morts).

"En cap cas", afirmen des de l’Ajuntament, "es podrà visionar dins les garjoles".

Canvis a Interior

La manifestació, en la que no hi haurà logotips policials, es convoca avui a les sis a Plaça Catalunya a favor de la "dignitat professional". Alguns representants sindicals van demanar canvis a Interior, com que deixi d’actuar en la gestió de conflictes, divulgant imatges d’agressions.

Una de les veus discrepants amb la manifestació de mossos va sorgir de l’exconsellera d’Interior, ara de Justícia, Montserrat Tura, que va dir que l’estima dels ciutadans cap als Mossos d’Esquadra "no s’obté amb una manifestació", sinó que se la guanyaran "fent-se més propers".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento