Augmenten els animals abandonats després de patir maltractaments

Les protectores demanen modificar el Codi Penal per castigar més el maltractador. El centre d’acollida del Maresme llança un SOS.
BCN Gat i Gos va demanar ahir públicament famílies d’acollida.
BCN Gat i Gos va demanar ahir públicament famílies d’acollida.
BCN Gat i Gos va demanar ahir públicament famílies d’acollida.
El Centre d’Acollida d’Animals Domèstics del Maresme (CAAD) va denunciar ahir que «molts gossos i gats arriben al centre en estat lamentable» a causa d’agressions i maltractaments creixents.Les entitats protectores d’animals, com la Fundació Altarriba, exigeixen que es compleixin les promeses que va fer «l’ara partit al govern» als animalistes, recorda Matilde Figueroa, portaveu d’Altarriba, «per modificar el Codi Penal» i que  castigui aquestes pràctiques.

El cas de la gossa Selma

El CAAD del Maresme ha explicat el cas d’una gosseta de set anys, trobada a Palafolls, a la que li van donar el nom de Selma. Tenia deshidratació greu, hipotèrmia, edemes cornials, ferides internes als ulls, infecció per paràsits, otitis, aloècies, eczemes i afeccions diverses a la pell. Tot i els esforços dels veterinaris del centre, va morir i no van poder denunciar els propietaris perquè no tenia xip.

La situació, en algunes zones, s’està tornant un problema de grans dimensions. Al Maresme, per exemple, per manca d’espai a les instal·lacions, la gossera està al 90% de capacitat. Tot s’agreuja amb l’estat en què arriben els animals, el que fa molt més complicada l’adopció.

Busquen un amo pels gats

BCN Gat i Gos va demanar ahir públicament famílies d’acollida, voluntaris per ajudar a les colònies felines o adoptants de gats que ara necessiten un amo.

Explica’ns-ho

Envia les teves fotos, amb nom, cognoms i DNI a: noesven@20minutos.es

Mostrar comentarios

Códigos Descuento