Els caixers automàtics llegiran el patró de les venes de les mans

Prova pilot per augmentar la seguretat. La Caixa va anunciar ahir que posarà en marxa a la seva xarxa de caixers automàtics un programa de seguretat biomètrica, que permetrà llegir el patró de les venes del palmell de les mans de cada client. Aquest sistema de reconeixement es considera pràcticament infalible i incrementa d’aquesta forma la seguretat a l’hora de retirar els diners del caixer.La prova es farà utilitzant tecnologia posada ja en pràctica  per Fujitsu, segons va revelar la pròpia companyia tecnològica. Altres mètodes biomètrics, com la identificació per petjada digital o el reconeixement de l’iris, deixen «moltes finestres obertes a l’error d’identificació».

Aquest sistema de la Caixa identifica les persones a través de les venes, ublicades dos o tres mil·límetres per sota de l’epidermis, pel que resulten pràcticament infalsificables, ja que la sang ha de fluir per registrar la imatge correcte.

Aquest patró de les venes és únic per a cada individu, fins i tot en el cas de bessons idèntics. I roman inalterable des que ens trobem en el fetus matern i fins a la nostra mort. Simplement, s’amplia amb el creixement.

El nou sistema ja s’utilitza al Japó

El sistema de seguretat biomètrica mitjançant la lectura del patró de les venes del palmell de les mans s’anomena PalmSecure i ja s’utilitza amb èxit al Japó, on una vintena de bancs ja l’han posat en marxa. Prop de 16.400 caixers automàtics i més de 16.000 oficines bancàries l’apliquen. A Espanya, la Caixa serà la primera entitat en apostar per aquest sistema de seguretat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento