175 obres sense finalitzar a només un mes de les municipals

  • L'Ajuntament de Barcelona encara ultima el 17% del miler de treballs previstos per aquest mandat.
  • Els veïns critiquen la priorització del centre de la ciutat.
  • Sant Martí és el districte de la capital catalana on més obres s'han realitzat.
La remodelació de l'Avinguda Josep Tarradellas està per acabar.
La remodelació de l'Avinguda Josep Tarradellas està per acabar.
C.M.
La remodelació de l'Avinguda Josep Tarradellas està per acabar.

Sortir al carrer i no trobar-se amb grues i tractors s’ha convertit en quelcom complicat a Barcelona durant aquests dies. I és que, a només un mes de les eleccions municipals, les màquines treballen a contrarellotge per acabar les obres que l’Ajuntament tenia previstes per aquest mandat.

Segons dades que el Consistori ha fet arribar a 20minutos, estan en marxa i pendents de finalització  almenys 175 de les 1.006 actuacions planejades, és a dir, el 17,4%. La construcció del nou edifici de l’Escola Massana a la Gardunya, la remodelació de Josep Tarradellas, la rehabilitació del Mercat del Ninot, la del Parc de les Tres Xemeneies, la de la plaça del Centre o la reforma de les fonts de la Plaça Catalunya en són exemples.

Sant Martí és el districte on més obres s’han realitzat durant aquest mandat (161, el 16% del total), seguit de l’Eixample (126, el 12,5%), Nou Barris (119, l’11,8%) i Sants-Montjuïc (116, l’11,5%). Horta-Guinardó és el que ha suportat menys treballs (66, el 6,6% del total).

Tot i que les actuacions han afectat tots els districtes, els grans projectes s’han concentrat al centre i han consistit sobretot en la transformació de vies emblemàtiques, com les avingudes Diagonal i Paral·lel, el Passeig de Gràcia i el de Sant Joan o el carrer Balmes.

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, assenyala que el principal criteri que els ha regit ha estat "fer una ciutat de velocitat humana". "S’ha guanyat una mitjana d’un 50% d’espai per a vianants als carrers reformats", apunta. També afirma que s’ha tingut en compte la "generació de llocs de trebal" i "l’autosuficiència energètica".

El president de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Lluís Rabell, critica que "les prioritats han estat els barris rics i els grans eixos comercials i turístics" i que la "precipitació" ha fet cometre errors com la no adequació del Passeig de Gràcia per als cecs.  També lamenta que s’hagi deixat de banda "el perllongament del tramvia de la Diagonal, la transformació de l’entorn de l’estació de la Sagrera i la del front marítim al Besòs".

Diversos projectes queden a l'espera

Vives apunta que entre les obres pendents figuren les de Glòries, les de creació d’habitatge social a Ciutat Meridiana i Trinitat Nova, les de cobertura de la Ronda de Dalt a Horta o les d’obertura de la Ciutadella a la Vil·la Olímpica. També estan a l’espera d’execució les de Portes de Collserola, les del Morrot, les de la Rambla o les de finalització del calaix de Sants, entre d’altres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento