Barcelona vol doblar l'espai per a gossos en els propers 4 anys

  • Està prevista almenys una àrea d'esbarjo de més de 700 metres quadrats per districte.
  • L'Espanya Industrial, el Putxet i l'Estació del Nord n'acolliran les primeres.
  • Les noves zones seran més segures i més adequades pels animals.
Es preveu que en aquest espai del parc de l'Espanya Industrial hi hagi una gran àrea per a gossos.
Es preveu que en aquest espai del parc de l'Espanya Industrial hi hagi una gran àrea per a gossos.
C.M.

Més espai on els gossos de Barcelona puguin sentir-se els amos, córrer, socialitzar-se i jugar. Això és el que vol l’Ajuntament, que té previst gairebé doblar la superfície destinada a àrees d’esbarjo per a ells en els propers quatre anys, ampliant les ja existents i creant-ne de noves.

Ho ha explicat aquest dimarts el regidor de Presidència i Territori, Jordi Martí, que ha afirmat que es pretén passar de l’actual centenar d’espais per a gossos amb 30.397 metres quadrats –la majoria, pel seu tamany, no passen de pipicans– a 148, amb una extensió total de 54.165 metres quadrats, i molts, més grans que els d’ara.

La mesura es vol posar en marxa davant el fet que la nova ordenança d’animals, aprovada al juliol, estableix l’obligació que aquestes mascotes només vagin deslligades a les zones reservades (el text fixa una moratòria de 18 mesos).

Martí ha apuntat que la idea és que "tots els districtes" tinguin, com a mínim, una gran àrea per a gossos de 700 metres quadrats i que es passsi de les sis que hi ha ara amb aquestes característiques a un total de 24. A més, es vol arribar a 80 zones d’entre 150 i 700 metres quadrats, doncs es pretén sumar 24 a les 56 ja existents.

Enguany, segons ha assenyalat, es destinaran "500.000 euros" a elaborar estudis per fer realitat aquest projecte i, durant el 2016, està previst invertir "sis milions d’euros" més en començar a executar-lo. Les tres primeres àrees que es preveu construir seran de més de 700 metres quadrats i estaran situades al parc de l’Espanya Industrial, al del Putxet i a l’Estació del Nord, on es vol ubicar la més gran de la ciutat, de 3.000 metres quadrats.

Zones més adequades a les necessitats dels animals

Aquestes zones per a gossos s’han dissenyat tenint en compte les indicacions del Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona, respecten l’arbrat existent i comptaran amb dispensadors de bosses pels excrements, camins si l’espai ho permet, fonts sense recipients a sota per evitar l’acumulació d’aigua i els contagis, i tanques d’1,80 metres d’alçada. "Són més altes que les actuals per evitar la fugida dels animals i més segures per a què no es facin mal", ha apuntat Victòria Coll, veterinària del Col·legi.

D’altra banda, incorporen elements per jugar que, segons Coll, també "faciliten la convivència quan els gossos no es volen relacionar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento