‘Reokupen’ la Universitat Pirata dos dies després

Els ‘okupes’ desallotjats el dimarts passat eviten l’enderroc de ‘Miles de Vivienda’ a la Barceloneta. L’Ajuntament vol fer pisos protegits a l’edifici.
Noves pancartes per escenificar la nova okupació de Miles de Vivenda només 48 hores després del seu desallotjament (ACN / Hugo Fernández).
Noves pancartes per escenificar la nova okupació de Miles de Vivenda només 48 hores després del seu desallotjament (ACN / Hugo Fernández).
Tan sols 48 hores desokupada. Els okupes desallotjats dimarts passat de Miles de Viviendas, l’edifici que acull la Universitat Pirata, van evitar ahir el seu enderroc amb una nova okupació sorpresa.Aquesta finca, situada al passeig Borbó número 11 a la Barceloneta, havia estat l’antic quarter de la Guàrdia Civil i durant els últims dos anys ha estat okupada per una vintena de joves. A les 10 del matí d’ahir, un grup d’okupes van entrar a l’edifici, sense que ningú els impedís el pas, i tres joves van pujar al terrat per penjar una pancarta que resava: «Prou enderrocs d’espais plens de vida». Dins del local ple de runes, treballadors  del consorci del Port 2000, la nova propietat de la finca, estaven treient mobles i trastos.

Alguns veïns van donar suport als okupes. «Si els meus néts fossin com aquests okupes, ja em semblaria bé», va explicar Juan Lorca, perquè són «gent molt maca». Però alguns dels presents van discrepar d’aquesta visió. L’Arcadi, veí des de fa molts anys de la Barceloneta, va afirmar que  «aquests pisos han de ser pels veïns» i que «aquesta gent ha barrejat els problemes del barri amb els seus problemes».

Futur de l’edifici

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar que ha acordat amb Port 2000 destinar l’edifici okupat a habitatge social. Aquests pisos serien pels veïns afectats pel pla de millora de la Barceloneta, que suposarà la supressió d’algunes vivendes per posar-hi ascensors.

Des de Miles de Vivendas, es va criticar l’anunci ja que creuen que és «mentida» i quedarà «en paper mullat». Van demanar que s’escolti als veïns abans d’aplicar el pla.

Un centre social pels veïns

Els okupes de Miles de Vivendas tenen el suport d’una part del barri. «Nosaltres som respectuosos amb la gent», afirma l’Emma, una de les okupes. Durant aquests dos anys, han creat un taller de costura els dilluns, una botiga de roba usada gratuïta, xerrades i videoconferències, i han estat la seu de diverses reunions veïnals i entitats socials. «Estem molt contents, ja que amb la reokupació s’inicia un nou procés judicial», diu l’Emma, que esperen haver guanyat temps.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento