Barcelona se situa entre les ciutats amb més reputació

  • El bon posicionament de Barcelona és recull en la 13a edició de l'Informe Anual de l'Observatori de Barcelona.
  • Barcelona també consolida el concepte de l'smart city.
  • La ciutat és un referent pel que fa elements com la seva marca, la reputació, l’atractiu laboral o les perspectives de futur, entre d'altres.
Panoràmica general de Barcelona, una de les ciutats amb millor reputació, segons l’ObservatoriBarcelona 2015.
Panoràmica general de Barcelona, una de les ciutats amb millor reputació, segons l’ObservatoriBarcelona 2015.
VICENTE ZAMBRANO
Panoràmica general de Barcelona, una de les ciutats amb millor reputació, segons l’ObservatoriBarcelona 2015.

Barcelona es situa entre les 10 ciutats del món en reputació i atractiu laboral, consolidant el seu bon posicionament econòmic i empresarial en el context internacional i europeu en la majoria dels indicadors recollits en la 13a edició de l’Informe Anual de l’Observatori de Barcelona. Aquest estudi comparatiu, que neix com una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona i de la Cambra de Comerç, posa en relació la capital catalana amb les principals ciutats internacionals a través de 30 indicadors dividits en sis àmbits temàtics: els negocis,  el coneixement, el turisme, la sostenibilitat i la qualitat de vida, els preus i els costos, i  el mercat de treball i la formació.

Els aspectes a través dels quals l’Observatori Barcelona 2015 constata que la capital catalana se situa entre les 10 primeres ciutats del món són elements com ara la seva marca, la reputació, l’atractiu laboral, les perspectives de futur o el nombre de projecte d’inversió estrangera rebuts. Un altre punt destacat de l’informe és el lloc destacat que ocupa Barcelona a nivell mundial pel que fa a l’organització de reunions internacionals. A la majoria dels indicadors consolida o millora el posicionament respecte  l’any precedent, segons s’ha constatat.

Un dels objectius de l’Ajuntament és consolidar el concepte de smart city i així s’està aconseguint. Barcelona és un referent internacional tant pel que fa al seu lideratge en l’impuls internacional de l’smart city com per les nombroses iniciatives de desenvolupament de les tecnologies orientades a la gestió intel·ligent de la ciutat.

L’Observatori Barcelona 2015 també indica que la revista Fast Company situa Barcelona en quart lloc entre les 10 primeres smart cities, només per darrere de Copenhaguen, Amsterdam i Viena, i guanya quatre posicions respecte el rànquing del 2012.

A les bones perspectives econòmiques de Barcelona se suma la confiança que genera la ciutat en l’àmbit de la inversió internacional, atès que ocupa la sisena posició en el rànquing elaborat per Ernst and Young de les principals àrees urbanes europees receptores d’inversió estrangera el 2013. L’informe inclou l’Enquesta de Clima Empresarial de l’Àrea Metropolitana de Barcelona,que enguany registra els millors resultats des de l’any 2009.

Congressos internacionals

Barcelona s’ha convertit en un referent internacional pel que fa als congressos que acull. El 2013 Barcelona va liderar el rànquing mundial de ciutats en nombre de delegats en congressos internacionals amb 122.877 participants, per davant d’Amsterdam, Istanbul i Viena. Pel que fa al nombre de congressos, Barcelona se situa en la quarta posició del rànquing de ciutats del món, amb 179 congressos internacionals. Un clar exemple és el Mobile World Congress.

Seguretat i bon clima empresarial

Una ciutat segura. Barcelona també es troba entre les ciutats més segures del món, segons l’informe The Safe Cities Index 2015 elaborat per la revista britànica The Economist, que avalua la seguretat urbana en l’era digital. En concret, Barcelona està posicionada en el 15è lloc del rànquing global de 50 ciutats de tots els continents que encapçalen Tòquio, Singapur i Osaka, i obté la quarta posició entre les ciutats europees, només per darrere d’Estocolm, Amsterdam i Zuric.

Clima empresarial a l’AMB. Per cinquè any consecutiu l’informe Observatori Barcelona presenta el monogràfic del Clima Empresarial a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que analitza l’evolució de l’activitat l’any 2014 i les previsions per al primer trimestre del 2015 per a la marxa dels negocis, els preus de venda, l’ocupació i la inversió. La situació del funcionament dels negocis millora notablement respecte a un any enrere i l’ocupació millora de forma destacada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento