Articles antics i gastronomia comparteixen espai als Encants

  • Els dies 29 i 29 de març s'ajunta l'activitat pròpia dels Encants amb dos projectes complementaris de la ciutat.
  • El Lost&Found Market oferirà als ciutadans roba, joguines, llibres i altres articles de segona mà.
  • El Van Van Mercat Gastronòmada posarà al servei dels barcelonins menjar elaborat en caravanes i furgonetes.
Les furgonetes i caravanes del Van Van Mercat Gastronòmada oferiran menjar fet dins dels vehicles.
Les furgonetes i caravanes del Van Van Mercat Gastronòmada oferiran menjar fet dins dels vehicles.
VAN VAN
Les furgonetes i caravanes del Van Van Mercat Gastronòmada oferiran menjar fet dins dels vehicles.

Des de la finalització de les obres de millora a la Plaça de les Glòries i amb el nou Mercat dels Encants, l’activitat en aquesta zona ha crescut molt i els caps de setmana els Encants s’omplen de gom a gom amb molts barcelonins. Aprofitant la nova vida del mercat els caps de setmana, els dies 28 i 29 de març s’ajuntarà l’activitat pròpia dels Encants amb dos projectes complementaris de la ciutat que actualment es troben en una tendència clarament ascendent: el Lost&Found Market i el Van Van Mercat Gastronòmada.

Els objectius principals són els d’incrementar el nombre de persones assistents als Encants el cap de setmana, acostar un públic afí a d’altres iniciatives consolidades, dinamitzar l’espai amb un contingut complementari a l’habitual, crear una jornada d’interacció i intercanvi d’experiències en un entorn festiu i augmentar l’oferta d’un dels actius comercials més icònics i representatius de la ciutat.

Als Encants hi compartiran espai dos tipus de mercat ben diferents. Per una banda, el Lost&Found Market, que és un mercat de compra-venda i d’intercanvi d’objectes de segona mà obert a totes aquelles persones que vulguin participar aportant-hi articles propis. La iniciativa té com a objectiu establir un punt de trobada entre ciutadans a partir d’una mostra popular de roba, joguines, còmics, música, llibres, entre d’altres. Després de 18 edicions aquest projecte s’ha convertit en un esdeveniment de referència a la ciutat. S’organitza quatre cops l’any i hi participen 350 venedors amb una assistència estimada de 30.00 visitants a cada mercat. El Lost & Found se celebrarà el diumenge 29 a la planta baixa dels Encants.

Per altra banda, el Van Van és un mercat de Street Food format per un comboi de vehicles (caravanes i furgonetes) equipats amb cuines que funcionen de manera autònoma i que presenten una oferta gastronòmica singular, saludable, de qualitat i a preus assequibles. El projecte presenta una àmplia oferta gastronòmica que vol trencar amb l’estigma que tradicionalment ha acompanyat a les diferents formes de cuinar i menjar al carrer. El mercat Van Van celebrarà la segona edició, els dies 28 i 29 de març, després d’una primera a la Ciutadella durant la Mercè.

Què s'hi pot trobar?

Els dos mercats ofereixen una gran varietat de productes a tots els ciutadans que s’hi vulguin acostar. La tipologia de productes i parades contemplats del Lost & Found Market són roba i complements, discos de vinil i cassets, bicicletes, ulleres, mobles, il·luminació, barrets i accessoris, entre d’altres. Pel que fa l’oferta gastronòmica del Van Van inclou plats típics de diferents cuines, entre els quals es poden trobar entrepans, croquetes, sushi, pizzes o makis.

Participar als mercats

On informar-se més? El Lost & Found Market i el Van Van Mercat Gastronòmada són dos mercats amb una clara tendència ascendent que han obtingut ja reconeixement per part dels ciutadans. Totes les seves novetats i darreres informacions es poden trobar a les pàgines web: www.lostfoundmarket.com i www.vanvanmarket.com.

Participació activa. Els participants dels dos mercats tenen uns processos de selecció, per una banda, els del L & F s’escolliran a través d’una selecció de les millors parades que històricament formen part del mercat, establint també col·laboracions amb diferents col·lectius vinculats a l’univers vintage de la ciutat. La moda, el col·leccionisme, la música i les activitats participatives seran l’eix conductor de la jornada. Pel que fa al Van Van, la selecció dels participants es realitzarà en base a un rigorós criteri de valoració de la seva oferta gastronòmica i, en segon terme, també a la singularitat del vehicle

Mostrar comentarios

Códigos Descuento