Renfe retorna el bitllet si el retard supera els 15 minuts
El Departament d’Obres Públiques de la Generalitat ha obert un nou punt d’atenció al ciutadà. (PTOP)
A partir de demà, els viatgers del servei de Rodalies Renfe que pateixin retards a partir dels 15 minuts tindran dret a un bitllet gratis, si és per culpa de Renfe o Adif. El tiquet serà vàlid un mes i pel mateix recorregut que l’original.

Fins al 31 d’agost serà el personal de l’estació qui bescanviï el bitllet a petició de l’usuari. Si no hi ha ningú, es pot sol·licitar per correu ordinari o e-mail (clientebarcelona@renfe.com o a  clientbarcelona@renfe.com), amb les dades personals, dia i hora de la incidència i trajecte.

A partir de l’1 de setembre el viatger, pel mateix sistema, obtindrà un val que podrà reclamar durant els 15 dies següents i que també tindrà una validesa per als 30 dies següents.

Es calcula que la mesura suposarà una despesa de 12.000 euros mensuals per a Renfe. Dels 10 milions de viatgers que cada mes usen Rodalies Renfe, un 2% ha patit retards que, de mitjana, oscil·len sobre els 14,4 minuts, segons el gerent de Rodalies, Miquel Àngel Remacha. Això vol dir també que 200.000 viatgers al mes són víctimes de retards en la línia.

No s’aplicarà la Devolució Xpress quan el retard sigui per modificacions programades i anunciades amb antelació o per causes alienes.

Informació dins els trens

El 60% dels combois ja estan equipats amb el nou servei de megafonia que permet informar d’incidències als passatgers. Abans d’acabar l’any, les màquines expenedores incorporaran també aquesta informació. Serà al llarg del 2008 quan a les estacions principals, ubicades cada 10 o 15 Km, començaran a tenir plafons informatius de freqüència que, com en el metro, informaran del temps de pas. També en aquestes estacions hi haurà la figura del supervisor comercial.

Punt d’informació per obres al metro

El Departament d’Obres Públiques de la Generalitat ha obert un nou punt d’atenció al ciutadà per informar sobre les obres de millora de l’intercanviador de Diagonal i el nou vestíbul de l’estació de Provença dels Ferrocarrils (FGC). Situat a la Rambla de Catalunya, entre Provença i Rosselló, permet conèixer l’estat de les obres a les línies 3 i 5, on fan dos ascensors i escales mecàniques.