Maragall renuncia a presidir el PSC i planteja fer un altre referèndum

L’expresident augura que el Constitucional «retallarà poc» l’Estatut i anuncia que crearà un nou partit amb vocació europea.
27M. El fins ara president del PSC, Pasqual Maragall, ha renunciat al seu càrrec. I ho ha fet a través d’una carta publicada ahir a la premsa, on especificava que feia «sis mesos» que havia comunicat al primer secretari del partit, José Montilla, la seva intenció de «deixar la presidència del Partit dels Socialistes de Catalunya després de les eleccions municipals».Al text publicat a La Vanguardia, Maragall deixa clar que creu «que s’han complert els objectius que em vaig proposar» i destaca haver aconseguit l’alternança al govern de la Generalitat.

Nou referèndum

Respecte a la possible retallada de l’Estatut, l’expresident de la Generalitat augura que «el tocaran, però poc» i planteja que els ciutadans «podrien demanar una repetició del referèndum».

Maragall critica el PSC per no recuperar l’Entitat Metropolitana i no tenir grup parlamentari propi al Congrés. I anuncia que vol crear un nou partit, el Partit Demòcrata Europeu (PDE), porquè el camí del futur està a Europa. Des de CiU, Artur Mas va interpretar l’impuls de Maragall al PDE com una mostra de «la decepció de la família socialista», ja que «aposta per una altra cosa diferent».

Mas va triar no substituir Pujol

El president de CiU, Artur Mas, va donar a conèixer ahir que, en el moment en què es va plantejar el relleu de Jordi Pujol es va negar a heretar el càrrec de president de la Generalitat abans que s’esgotés el mandat de Pujol. Mas va explicar que va posar com a condició «passar per les urnes» i va criticar la pràctica «sistemàtica» dels socialistes de rellevar els càrrecs de responsabilitat a mitja legislatura i sense passar per unes eleccions. A la sessió de control al Parlament, el president de la Generalitat, José Montilla, va atribuir l’abstenció no només «als governs i partits», sinó també a d’altres sectors que «frivolitzen i banalitzen la política», com els programes d’humor polític.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento