Fi de campanya amb un frec a frec entre els líders de PSC i CiU

Les cúpules socialista i de CiU arropen els seus candidats en la recta final dels actes electorals i converteixen les darreres hores de la cursa per l’alcaldia en un cara a cara entre Hereu i Trias.
El programa de la campanya dels dos principals partits que es disputen l’alcaldia de Barcelona va voler que uns, CiU, fessin l’acte públic amb els principals líders del partit a la muntanya de Montjuïc. (Acn)
El programa de la campanya dels dos principals partits que es disputen l’alcaldia de Barcelona va voler que uns, CiU, fessin l’acte públic amb els principals líders del partit a la muntanya de Montjuïc. (Acn)
Desembarcament en tota regla. Els dos partits que es disputen l’alcaldia de Barcelona van recórrer ahir als germans grans per esperonar el vot dels seus i allunyar el fantasma de l’abstenció. Va ser l’escenificació del frec a frec entre socialistes i convergents, entre mantenir els dos tripartits (a l’Ajuntament i a la Generalitat) o trencar-los.Jordi Hereu (PSC) va rebre el suport de president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, i el de la Generalitat, José Montilla, al míting central de la Mar Bella.

La presència de Pasqual Maragall tenia morbo. Primer perquè l’exalcalde (tant aquest com l’ara ministre d’Indústria, Joan Clos) no s’ha prodigat gaire a la campanya. I segon perquè era el primer cop que es veia amb Zapatero després de dir que l’havia traït. No es van saludar.

Maragall no va intervenir al míting, a diferència de Montilla. Hereu va destacar les millores de Barcelona amb Zapatero. De fet, el president del Govern es va comprometre a fer realitat totes les promeses fetes a Catalunya: desplegar l’Estatut i millorar el servei de Rodalies i posar a primera línia l’aeroport del Prat.

La presència de Zapatero va servir a Xavier Trias (CiU) per retreure Hereu la seva «submissió» a Madrid. El van aplaudir Artur Mas, Jordi Pujol i Duran i Lleida. Trias va apel·lar al vot útil i va presentar la cita de diumenge amb les urnes com un plebiscit: Hereu o ell.

Tots agrupats i separats per la muntanya i el mar

El programa de la campanya dels dos principals partits que es disputen l’alcaldia de Barcelona va voler que uns, CiU, fessin l’acte públic amb els principals líders del partit a la muntanya de Montjuïc. Per contra, el PSC, va reunir a les seves primeres espases vora la platja, al pavelló de la Mar Bella. El socialista Jordi Hereu es va envoltar del cap més visible del PSOE i de líders del PSC, com José Montilla i Pasqual Maragall. El convergent Xavier Trias va trobar el suport de Duran i Lleida i Artur Mas, com a màxims responsables d’UDC i CDC, així com de l’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, força actiu a la campanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento