Barcelona facilita l'accés als beneficis de la targeta rosa

  • Aquesta prestació social rebaixa els requisits econòmics per tal de ser accessible per a més gent.
  • La targeta rosa dóna dret a obtenir descomptes i/o avantatges en diferents establiments adherits i identificats.
  • La pot sol·licitar qualsevol persona amb 60 anys o més, i les persones que tenen una discapacitat igual o superior al 33%.
Les dues targetes rosa que permeten moure's per Barcelona, la gratuïta i la reduïda.
Les dues targetes rosa que permeten moure's per Barcelona, la gratuïta i la reduïda.
AJUNTAMENT DE BARCELONA
Les dues targetes rosa que permeten moure's per Barcelona, la gratuïta i la reduïda.

La targeta rosa és una prestació social que facilita a les persones grans o amb discapacitat reconeguda i amb pocs recursos econòmics l’ús dels transports públics de Barcelona i tot un seguit de descomptes en equipaments públics de la ciutat. De cara a seguir fomentant l’ús de la targeta rosa, que comporta avantatges en mobilitat, salut, alimentació i lleure, entre d’altres, l’Ajuntament ha canviat ara els criteris econòmics per poder aconseguir-la. A partir d’ara, a les prop de 245.000 persones que gaudeixen de la targeta roja se’ls hi afegiran més ciutadans.

La targeta rosa dóna dret a obtenir descomptes i/o avantatges en diferents establiments adherits i identificats amb el distintiu Targeta Rosa, fes-la servir aquí en els àmbits de salut (odontologia, ortopèdia, òptica o fisioteràpita), habitatge (manteniment, adaptació o equipaments), cultura i lleure (cinemes, teatres o museus), esports, mobilitat (viatges amb els transports de TMB) i comerç de proximitat (servei a domicili en els mercats municipals).

Fins ara, per aconseguir la targeta rosa gratuïta, s’havien de tenir uns ingressos que no superessin els 7.455 euros/any, però ara s’ha ampliat fins els 8.132 euros/any. I per a la targeta rosa reduïda, no es podien superar els 14.910 euros/any, i, ara, s’ha ampliat fins als 16.264 euros/any.

Aquest increment dels criteris econòmics facilita l’accés a la targeta a persones que, tot i cobrar un sou més alt del que es requeria, vivia una situació delicada.

Requisits a tenir present

A dia d’avui la targeta rosa la pot sol·licitar qualsevol persona amb 60 anys o més, i les que tenen una discapacitat igual o superior al 33% acreditada mitjançant el certificat de disminució de la Generalitat de Catalunya.

Cal tenir en compte que, per tal de tramitar la sol·licitud de la targeta rosa, s’ha d’estar empadronat a la ciutat de Barcelona. Per tal de poder gaudir d’aquest tipus de targeta, es tenen en compte els ingressos en brut totals de la unitat familiar (pensió, salari i tot tipus d’interessos) i depèn d’aquests ingressos que s’optarà per la targeta rosa de modalitat gratuïta o reduïda. Es considera unitat familiar el matrimoni i fills menors de 18 anys que conviuen amb els pares.

En funcionament des del 1980

Actualment, ja són prop de 245.000 les persones que poden gaudir de la targeta rosa, un servei que l’Ajuntament de Barcelona va posar en funcionament l’any 1980 i que ha anat arribant a més ciutadans i ciutadanes gràcies a la reducció progressiva de l’edat d’accés a aquesta prestació social, que avui dia se situa en els 60 anys. La targeta és un documentent de caràcter personal i intransferible que acredita com a usuari i permet gaudir de múltiples avantatges.

Vàlida per alguns serveis de transport

No val per a tots els serveis de transport: La Targeta Rosa és un títol de transport amb el qual es pot viatjar gratuïtament o bé amb tarifa reduïda en alguns serveis de transport públic que operen a la zona tarifària 1 del sistema ATM integrat, com ara les línies d’autobusos metropolitans, els Ferrocarrils, el Metro, el Trambaix, el Trambesòs i el Funicular de Montjuïc. Però, cal tenir en compte que queden excloses les línies singulars, com  l’Aerobús, telefèrics, el funicular del Tibidabo, el Tramvia Blau, el Bus Turístic i serveis especials.

Pàgina web: Per conèixer els establiments que ofereixen algun tipus de descompte pels usuaris de la Targeta Rosa, saber amb exactitud la diferència entre la targeta gratuïta i la reduïda i d’altres aspectes sobre la targeta, cal adreçar-se al web: www.bcn.cat/targetarosa

Mobilitat a les xarxes: Per conèixer les novetats respecte l’àmbit de mobilitat es pot seguir el Twitter: @BCN_Mobilitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento