Creixen les amenaces a mestres perquè apugin les notes als alumnes

  • En l’últim mes SOS Bullying ha rebut un 31% més de queixes.
  • 17 professors han denunciat coaccions dels pares pels aprovats.
Ara és quan els alumnes es juguen el curs i els pares, passar unes vacances tranquil·les... si el seu fill ho ha aprovat tot. I, precisament, en aquestes dates és quan SOS Bullying ha notat un increment del 31,25% en les queixes per coacció que han patit els professors.

Entre els casos d’aquest tipus d’assetjament, hi ha també el de 17 mestres que han denunciat amenaces dels pares per aconseguir l’aprovat del seu fill. Segons SOS Bullying, els casos van en augment tot coincidint amb el final del curs.

Hi ha casos d'incompetència però la majoria són pares amb actitud abassegadora sense raó
"Sol passar a 4rt d’ESO, quan
es juguen el Certificat d’Escolaritat, però també en iniciar l’ESO, perquè els nens fan un canvi molt abrupte i les notes se’n ressenteixen", explicava ahir a
20 minutos el president de l’entitat, Ferran Barri. Mentre a l’abril van rebre 48 denúncies per coacció, en el que portem de maig se n’ha arribat a les 63.

Els mestres han denunciat aquest curs 479 amenaces de pares perquè no estan d’acord amb un càstig o amb l’actitud autoritària cap al fill.

Fills desatesos que no aproven

Els pares que pressionen i coaccionen els professors per tal que incrementin la nota dels seus fills, responen a dos perfils molt diferenciats.

D’una banda, es tracta de famílies desestructurades i en una situació socioeconòmica especialment difícil.

De l’altra, segons SOS Bullying, es tracta de famílies benestants "que durant el curs no tenen temps per ocupar-se dels fills i que a finals de maig detecten que l’alumne no aprovarà".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento