El ‘Maradona de la Rambla’ mostra que  l’han deixat «en pilotes»
El futbolista veterà s’ha fotografiat despullat a la muntanya de Montjuïc per denunciar la seva situació.
«Així ha deixat l’Ajuntament al Maradona, en pilotes», va  denunciar ahir a 20 minutos Joan Sabaté, mentre senyalava la seva fotografia.

Aquest futbolista, conegut per fer tocs de pilota a Canaletes, va afirmar que l’Ajuntament no el deixa actuar malgrat que van acordar el seu retorn a la font de Canaletes per l’1 de gener passat. Des de l’estiu del 2004, una normativa municipal prohibeix la seva actuació en aquest tram de la Rambla.

El Maradona va demanar a l’Ajuntament que l’assignessin dues hores per actuar allà perquè «sempre està ocupat». Una petició que li ha estat denegada.

Durant 20 anys, Sabaté va realitzar els seus malabarismes al costat de la font de Canaletes i ara vol jubilar-se «on sempre he actuat». El Maradona de la Rambla va assegurar que penjarà les botes l’abril de l’any que ve.

«No han complert el que vam acordar i això és una falta de respecte cap a mi i les 10.000 persones que em van donar el seu suport», va dir indignat. Sabaté espera que  la polèmica fotografia l’ajudi a tornar al «seu lloc».

Ordenança pels artistes

El gener passat es va aplicar la nova normativa que regula les figures humanes i altres artistes de carrer a la Rambla. Aquesta norma modifica l’anterior del 2004 i reserva un espai prop de Canaletes per artistes diversos, com el Maradona de la Rambla. Tot i així, aquest futbolista veterà, amb un rècord Guiness de tocs de pilota, no hi pot actuar.