Els nous ajuts municipals per a nens en risc social arribaran només al 12% de necessitats

  • L'Ajuntament de Barcelona donarà prestacions mensuals de 100 euros a 7.500 menors de 16 anys en situació de vulnerabilitat.
  • Els ajuts beneficiaran a tots els nens amb beques menjador i a altres que acompleixin els requisits exigits.
  • Les entitats reclamen uns ingressos mínims garantits a les famílies.
Diversos nens participen en activitats infantils.
Diversos nens participen en activitats infantils.
ARXIU
Diversos nens participen en activitats infantils.

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat aquest dimecres els nous ajuts de 100 euros al mes durant el 2015 per a infants en situació de vulnerabilitat, que arribaran a 7.500 menors de 16 anys.

Aquesta xifra reperesenta un 12% dels  60.474 nens pobres de menys de 16 anys que hi ha a la ciutat, segons l’indicador Arope, que assenyala que la taxa de pobresa entre aquests infants és del 27%, segons ha explicat a 20minutos Mercè Darnell, responsable de Programes i Serveis de Cáritas Diocesana de Barcelona.

El consistori destinarà 9,2 milions d’euros a aquests ajuts, que seran per cobrir necessitats bàsiques d’alimentació, higiene i material escolar. Es podran sol·licitar als Centres de Serveis Socials dels districtes, del 4 al 30 de març, i tindran caràcter retroactiu: les famílies obtindran la quantitat de diners que els correspondria des del gener.

La tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha explicat que se’n beneficiaran els 6.398 nens amb beca menjador, així com altres que reuneixin els requisits, els mateixos que es demanen per obtenir una prestació per dinar a l’escola: que la renda anual familiar no superi l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya del 2013 –5.975,8 euros per càpita–.

Els ajuts es faran efectius a través de la targeta moneder Barcelona Solidària, posada en marxa per fer efectives les ajudes alimentàries de l’’Institut Municipal de Serveis Socials.

Aquestes prestacions, ha recordat l’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, són fruit de l’acord per a l’aprovació dels pressupostos. Collboni, però ha afirmat que s’haurien d’haver presentat d’una altra manera: "Demanem que es reconeixin els drets i ells reparteixen xecs".

Des de Càritas, Darnell ha considerat que les prestacions "haurien d’arribar a més gent" necessitada, mentre que Jaume Clupés, president de la Federació d’Entitats d’Atenció i d’Educació a la Infància i l’Adolescència (FEDAIA), ha afirmat que són "un primer pas", però que caldrien "ajuts per a habitatge i despesa energètica".

"Cal una renda garantida"

Tant la responsable de Programes i Serveis de Cáritas Diocesana de Barcelona, Mercè Darnell, com el president de la FEDAIA, Jaume Clupés, han reclamat a la Generalitat de Catalunya "una renda garantida per a la infància".

"La resta són ajudes fragmentades", ha apuntat Darnell, que també ha assenyalat que "l’Ajuntament de Barcelona és sensible, però hi ha d’altres que no ho són tant". Per la seva banda, Clupés ha afirmat que "tot allò" que s’aporti als més necessitats, "benvingut sigui", però "els ajuts no haurien de ser temporals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento