Els districtes amb més atur reforcen l'assessorament als veïns sense feina

  • Els serveis es vehiculen a través de Barcelona Activa, que ofereix els seus equipaments propis i els 10 punts d'atenció repartits per la ciutat.
  • Un dels reptes és arribar a les persones desocupades majors de 45 anys i amb baixa formació.
  • Durant el 2014 Barcelona Activa va atendre 22.905 persones.
Una treballadora de Barcelona Activa assessora de forma personalitzada a un home.
Una treballadora de Barcelona Activa assessora de forma personalitzada a un home.
BARCELONA ACTIVA
Una treballadora de Barcelona Activa assessora de forma personalitzada a un home.

Les Oficines d’Atenció al Ciutadà (OAC) dels districtes amb més taxa d’atur de Barcelona implantaran un servei d’informació i assessorament en matèria d’ocupació. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en l’estratègia  de consolidar una xarxa de proximitat que apropi territorialment a tots els barcelonins els recursos i l’oferta de programes municipals destinats a l’orientació professional, la recerca de feina i la millora laboral dels veïns.

Aquest ventall de serveis es vehiculen actualment a través de Barcelona Activa, que els ofereix via els seus equipaments propis i els 10 punts d’atenció i assessorament repartits per tots els districtes de la ciutat. La inclusió d’un punt d’atenció a les OAC contribuirà a fer que les persones aturades que, per diferents raons, no accedeixen de forma proactiva als serveis de Barcelona Activa, els coneguin i se’n puguin beneficiar.

En aquest sentit, un dels grans reptes de l’acció és arribar a les persones desocupades majors de 45 anys amb baixa formació, el perfil majoritari de la població aturada a la ciutat i, en canvi, que menys acudeix a Barcelona Activa.

El servei es posarà en marxa a principis de març. Així doncs, les Oficines d’Atenció al Ciutadà inclouran un servei d’informació i primera orientació en matèria d’ocupació i autoocupació integrat i vinculat a l’activitat que es desenvolupa a les mateixes OAC, i que permetrà derivar la persona cap als serveis de Barcelona Activa més ajustats a les necessitats i demandes que presenti. S’hi prestarà atenció personalitzada per resoldre de manera àgil els dubtes de cada barceloní. A més, no caldrà cita prèvia per tal de facilitar al màxim l’accés dels usuaris a la informació requerida.

Barris amb més atur

Segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona en termes d’atur, el passat desembre, Nou Barris és el districte que va registrar un percentatge d’atur més alt, el 13,1%. Molt a prop d’aquest districte en trobem quatre més: Ciutat Vella (11,2%), Sant Andreu (10,7%), Horta-Guinardó (10,2%) i Sants-Montjuïc (10%). Tot i això, tots els districtes han registrat un lleu descens de l’atur, ja que fa només un any Nou Barris tenia un 14,3% i Ciutat Vella un 12,3%.

Un 20% més d'atesos en un any

El darrer balanç dels serveis i programes d’ocupació de Barcelona Activa mostra algunes dades significatives. Durant el 2014, es van atendre 22.905 persones (un 20% més que l’any anterior) a través del conjunt de serveis i programes d’atenció als aturats. D’aquestes, el 52,4% han trobat feina en un termini de sis mesos. De fet, els usuaris de Barcelona Activa incrementen 20 punts percentuals les seves probabilitats d’inserció respecte a aquells que no ho són.

Barcelona Activa a la xarxa

Barcelona Activa a la xarxa: Tota la informació detallada pel que fa a Barcelona Activa i totes les actuacions que es fan es pot consultar al lloc web: www.barcelonactiva.cat. A les xarxes socials també es pot seguir el dia a dia a través del Twitter (@barcelonactiva) i al Facebook: facebook.com/barcelonactiva

Contacte amb les OAC: Tot i que el servei de Barcelona Activa a les OAC es podrà rebre sense cita prèvia, les Oficines d’Atenció al Ciutadà sí que tenen uns horaris d’apertura al públic. Cada districte té la seva pròpia oficina i l’adreça de cadascuna es pot trobar fàcilment al web de l’Ajuntament de Barcelona (www.bcn.cat) o trucant al 010.

Servei d’informació al centre Porta22: A banda de les OAC dels districtes amb més taxa d’atur on s’implantarà el servei d’assessorament laboral (Nou Barris, Ciutat Vella, Sant Andreu, Horta-Guinardó, Sants-Montjuïc), també hi haurà aquest servei al centre per al desenvolupament professional Porta22 de Barcelona Activa, a Sant Martí.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento