L'antiga Clínica Quirón acollirà pisos amb serveis per a gent gran

  • També aplegarà un casal de gent gran, un casal de barri i un equimanent juvenil.
  • La construcció de l'edifici començarà durant la segona meitat del 2016.
  • Els pisos tindràn 40 metres quadrats de superfície i un bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.
Atenció sanitària i social unificada en un dels pisos per a gent gran tutelats a Barcelona.
Atenció sanitària i social unificada en un dels pisos per a gent gran tutelats a Barcelona.
ARXIU
Atenció sanitària i social unificada en un dels pisos per a gent gran tutelats a Barcelona.

L'edifici que va ser la seu de l'antiga Clínica Quirón de Barcelona, ubicat a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat del districte de Gràcia, esdevindrà per iniciativa municipal un bloc d'habitatges amb dotació de serveis per a persones grans. El projecte preveu la construcció d'un centenar de pisos que se sumen als més de 1.200 habitatges d'aquesta tipologia amb els que ja compta la capital catalana.

Aquest immoble també acollirà un casal de gent gran, un casal de barri i un equipament juvenil per al barri de la Salut de Gràcia.Inclourà, a més a més, un aparcament amb 65 places de lloguer.

El projecte té un pressupost de 17,05 milions d'euros i s'espera poder iniciar el concurs aquest mateix trimestre. Les obres de construcció d'aquest nou edifici al solar on es va ubicar la clínica, ja derruïda, començaran segons les previsions municipals durant la segona meitat de l'any 2016.

El Patronat Municipal de l'Habitatge gestionarà els pisos amb serveis per a gent gran, que seran oferts per  l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports. La superfície d'aquests apartaments serà de 40 metres quadrats  i estaran distribuïts en un dormitori, un menjador-sala d'estar-cuina i un bany adaptat amb dutxa  a ras de paviment per evitar caigudes i facilitar l'accés de les persones amb mobilitat reduïda.  S'instal·aran alarmes centralitzades al bany i també al dormitori. I estaran connectades amb els serveis d'emergències.

Bugaderia d'autoservei i sales comunes

Les zones comunitàries dotaran al bloc de bugaderia d'autoservei i sales comunes. L'atenció als inquilins serà directa, amb personal del propi centre i indirecte mitjançant teleassistència. Els serveis cobreixen des d'atenció social i individual a actuacions preventives davant signes alarmants de deteriorament físic o psíquic, neteja i coordi- nació amb els serveis socials, entre d'altres. El preu del lloguer de cada habitatge s'estableix en funció dels ingressos de cada usuari.

L'Ajuntament va adquirir l'edifici de l'antiga Clínica Quirón al desembre del 2012 quan era propietat del Banc de Sabadell. El consistori va signar amb l'entitat un acord de 45 milions per finançar nous habitatges protegits a Bon Pastor, Poblenou i a Can Batlló.

Les promocions d'habitatges per a gent gran tutelats que s'estan construïnt o que s'iniciaran en breu a Barcelona són 178 pisos repartits en tres promocions. Una es troba al carrer Pere IV i té 29 habitatges.Una altra promoció s'ubica a l'entorn de la Plaça de les Glòries i compta amb 105 pisos i, finalment, la tercera està al carrer de la Infanta Isabel del districte de Sarrià-Sant Gervasi i està dotada de 44 habitatges. L'antiga Clínica Quirón acollirà un centenar de pisos.

Condicions que han de complir els sol·licitants

Per accedir a un d'aquests pisos s'ha d'estar inscrit al Registre de Sol·licitants d'Habitatges ambProtecció Oficial de Barcelona i presentar una sol·licitud de participació. Cal adreçar-se a qualsevol de les 10 oficines d'Habitatge que l'Ajuntament té repartides per la ciutat o entrar a la pàgina web www.registrehabitatgebcn.cat.

Requisits per accedir: unitats de convivència formades per una o dues persones de més de 65 anys amb ingressos anuals inferiors a 2,5 IPREM (24.850,47 euros per una persona i 25.619,04 euros per a dues persones); estar inscrit en el Registre de Sol·licitants d'Habitatge amb Protecció Oficial de Barcelona; tenir una antiguitat en el Padró de Barcelona de dos anys; no tenir cap habitatge en propietat llevat de casos de pisos amb problemes d'accessibilitat; haver lliurat la sol·licitud de participació de la convocatòria i superar el test d'autonomia personal. El procés d'adjudicació dels habitatges es fa mitjançant el sistema de baremació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento