Els centres educatius públics de Barcelona es fan un lífting

  • Des del Consorci d'Educació de Barcelona s'han fet més de 120 actuacions.
  • La regidoria d'Educació vol garantir uns centres públics d'alta qualitat.
  • Les grans obres s'han executat a 6 centres de diferents districtes.
Imatge aèria del pati de l'escola Alexandre Galí de Barcelona, on s'ha reformat la zona de jocs i el pati.
Imatge aèria del pati de l'escola Alexandre Galí de Barcelona, on s'ha reformat la zona de jocs i el pati.
ACN
Imatge aèria del pati de l'escola Alexandre Galí de Barcelona, on s'ha reformat la zona de jocs i el pati.

La inversió en centres educatius públics va ascendir el 2014 a Barcelona a 25,49 milions d’euros, cosa que ha permès fer un lífting a les escoles públiques amb obres de millora, reforma, ampliació i rehabilitació. Des del Consorci d’Educació Pública de Barcelona s’han fet més de 120 actuacions en equipaments docents.

El regidor d’Educació i Universitats de l’Ajuntament, Gerard Ardanuy, explica que un dels principals objectius del govern municipal des de l’inici del present mandat «és aconseguir que l’ampli i històric parc d’equipaments educatius públics de la ciutat estigui en les millors condicions possibles i garantir uns centres públics d’alta qualitat, també, pel que fa referència a les seves instal·lacions, dependències i serveis». Ardanuy recorda que, en alguns casos, els equipaments públics educatius on s’ha actuat «ho necessitaven des de feia anys».

Aquest desemborsament ha permès executar grans obres de reforma integral a l’Escola Milà i Fontanals i l’Escola Pere Vila del districte de Ciutat Vella;l’Escola Ramon Llull i Conservatori Municipal de Música de Barcelona de l’Eixample;l’Escola N-II Pràctiques, Escola Perú i Escola Mossèn Jacint Verdaguer de Sants-Montjuïc; l’Escola Duran iBas i l’Escola Ausiàs March  de Les Corts;l’Escola Poeta Foix  i Centre de Formació d’Adults Rius i Taulet de Sarrià-Sant Gervasi;l’EscolaLa Farigola de Vallcarca i l’Escola Univers de Gràcia.

Obres de reforma, ampliació i millores

Al districte d’Horta-Guinardó s’ha treballat en la millora del’Escola Heura i Escola Pau Casals, l’Institut Escola Roquetes i el Centre d’Educació Especial Sant Joan de la Creu i l’Escola El Timbaler del Bruc del districte de Nou Barris; l’Escola Congrés Indians, l’Escola Baró de Viver i Serveis Educatius Sant Andreu del districte de Sant Andreu i l’Escola l’Arc de Sant Martí, Escola La Mar Bella i l’Escola Bogatell del districte de Sant Martí.

Les grans obres de rehabilitació i transformació s’han executat a sis centres de diferents districtes: 4 escoles, un centre d’educació especial i un Institut-Escola. Ihan suposat una inversió total de 8.013.448,11 euros. A CiutatVella, l’Escola Milà i Fontanals ha fet obres de millores de la coberta i les façanes mentre que l’Escola Pere Vila ha rehabilitat l’edifici central i els porxos. A l’Eixample, l’Escola Ramon Llull ha rehabilitat les façanes i les cobertes. També s’han reformat les façanes del Col·legi d’Educació Especial Sant Joan de la Creu i s’ha portat a terme una reforma integral de l’Institut-Escola Roquetes, a Nou Barris. A Sant Martí, l’Escola l’Arc de Sant Martí ha rehabilitat l’edifici i ha construït un bloc annex a l’equipament.

Altres actuacions de manteniment a destacar, entre les ja esmentades, han tingut per objectiu la remodelació de serveis (Escola Ausiàs March); la coberta, la cuina i la tanca perimetral de l’Escola Duran i Bas (totes dues al districte de Les Corts) o les millores a les escales, els arrambadors i el terrat del pati de l’Escola La Farigola de Vallcarca de Gràcia. A l’Eixample, el Conservatori Municipal de Música de Barcelona ha rehabilitat la Sala Peixera i ha portat a terme la renovació de les portes.

Altres actuacions

Sants-Montjuïc: A l’Escola Perú s’ha renovat la cuina, els lavabos del pati i s’han rehabilitat les zones exteriors; A l’Escola N-II Pràctiques s’ha instal·lat una cuina nova i s’han fet millores a la zona del menjador, així com una remodelació dels vestidors; A l’Escola Cavall Bernat s’han dit a terme modificacions i millores al pati; A l’Escola Bàrkeno s’ha realitzat una revisió i millora de diferents espais, s’ha fet una reparació de cel-rasos i tasques de reforç estructurals de pilars a planta baixa; i a l’Escola Mossèn Verdaguer s’ha ampliat i millorat el pati.

Sant Andreu: A l’Escola Baró de Viver s’han reformat la cuina i el menjador; a l’Escola El Sagrer s’han modificat les aules; a Congrés Indians s’ha fet un trasllat a Rosa dels Vents i s’ha renovat el paviment i el pati; i a l’Escola Sant Pere Nolasc s’han rehabilitat els murs del pati i s’ha renovat la sala de calderes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento