Tres entitats socials faran 750 habitatges per a pobres

  • Construiran els pisos amb fons propis però en sòl municipal.
  • Seran per a joves en procés d’inserció, avis sense recursos i persones amb minusvalies.
Tres entitats sense ànim de lucre i de caire social s’han proposat construir promocions d’habitatge social per a persones amb risc d’exclusió social. Seran
uns 750 pisos que es construiran
en terrenys municipals cedits mitjançant un conveni que es va signar ahir.

La construcció dels pisos suposarà una forta inversió per part de la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Càritas Diocesana de Barcelona i la Fundació Nou Lloc.

La FAVB s’ha compromès a construir 400 nous habitatges protegits, que suposaran una inversió de 56 milions d’euros. 100 pisos més aniran a càrrec de la Fundació Foment de l’Habitatge Social (Càritas), que aportarà uns 7 milions d’euros; i finalment 250 habitatges protegits estaran vinculats a la Fundació Nou Lloc, que aportarà per construir-los uns 35 milions d’euros.

Diversos destinataris

La FAVB destinarà aquests pisos al col·lectiu de joves atesos pel Casal d’Infants del Raval i, alhora, a les dones maltractades ateses per l’Institut de Reinserció Social (IReS).

Els pisos, el calendari de construcció dels quals encara no està establert, estaran ubicats a la Marina de la Zona Franca, a Sant Andreu-Sagrera, al Torrent de l’Estadella i al districte 22@, entre d’altres ubicacions encara a concretar, i es faran en règim cooperatiu.

Pel que fa als pisos tutelats per Càritas, seran de lloguer i estaran distribuïts en edificis d’entre 20 i 30 habitatges. Els pisos aniran adreçats a col·lectius en risc d’exclusió social.

Els 250 habitatges de protecció a càrrec de la Fundació Nou Lloc Habitatge Social seran preferentment de lloguer i comptaran amb un disseny especial per tal de fer-los accessibles a les persones amb mobilitat reduïda i amb alguna minusvalia.

Veïns voluntaris per supervisar

Joves en procés d’inserció, mares soles amb fills a càrrec o avis que no poden viure amb la pensió que reben cada mes. Aquests seran els principals beneficiaris dels pisos construïts per les entitats.

La Federació d’Associacions de Veïns (FAVB) farà també un seguiment dels casos. La presidenta de l’entitat, Eva Fernández, explicava ahir a 20 minutos que "hi haurà voluntaris que acompanyaran les trajectòries d’inclusió social".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento