Certamen

Euskal Festa. Fira d’artesania, animació al carrer i concerts de música tradicional basca animen durant quatre dies l’Euskal Festa, ubicada des d’avui a l’avinguda de la Catedral.

* Avinguda de la Catedral. Gratis. Fins al proper diumenge.

Teatre

Una de fantasmes. Un lloc conegut s’estrena a la sala Muntaner. Es tracta d’un thriller de Daniela Feixas on actua i dirigeix Carme Portaceli. L’espectacle recorda les pel·lícules inquietants de David Lynch. La protagonista, una dona d’èxit, viu sota els fantasmes del passat i d’un cas d’assetjament escolar.

* Sala Muntaner. Muntaner, 4. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu: 14 i 16 euros.

Joan Brossa. ¡Úntame la barba! és l’espectacle tret d’un vers de Joan Brossa que protagonitzen Enric Casasses i Orlando Guillén a l’Espai Brossa. Casasses recita en català mentre que el mexicà Guillén ho fa en castellà. La música que sona al muntatge pertany a la banda Orifany.

* Espai Brossa. Allada Vermell, 13. Avui a partir de les 21.00 hores. Preu: 16 euros.

Exposición

‘Especulum Spectaculum’. El artista Martin C. Herbst (Salzburgo, 1965) trabaja el óleo sobre materiales como el acero o el aluminio. Aunque el realismo es parte importante en su obra, la plasticidad ilusionista y la sensualidad pictórica son protagonistas, junto a la relación que intenta establecer entre historia y presente.

* Galería Mito (Rosselló, 193). Hasta el 9 de junio. Entrada gratuita.

Música

Chis Brown y William Winant. Esta pareja de músicos interpretarán Cellule 75 de Luc Ferrari, composiciones de John Zorn y temas de Brown. Usan la tecnología para crear ambientes y pretenden introducir en la música un contenido político y social.

* Mercat de les Flors (Lleida, 59). Hoy a las 21.30 horas. 16 euros.

Danza

‘Délice: a propósito del beso’. La compañía Marta Carrasco pone en escena este espectáculo deteatro-danza. Délice es un cuento, vive de besos, se alimenta de besos y cata besos.

* Espai Lliure (Pl. Margarida Xirgu, 1). Hoy a las 21.30 horas. Entradas entre 10 y 18 euros.