El Canòdrom reobrirà al juliol sis anys després del previst

  • Serà una incubadora de projectes per a emprenedors culturals.
  • El centre estarà obert als veïns del districte de Sant Andreu.
  • Als voltants s'hi construiran equipaments de barri i zones verdes.
L'antic Canòdrom reobrirà amb un nou ús a l'estiu.
L'antic Canòdrom reobrirà amb un nou ús a l'estiu.
ACN
L'antic Canòdrom reobrirà amb un nou ús a l'estiu.

L’antic Canòdrom de Barcelona, que va tancar les seves portes el 2006, reobrirà al juliol com a Parc de Recerca Creativa, un espai per connectar emprenedors culturals amb empreses, inversors i fonts de finançament.

L’equipament, que segons ha anunciat aquest dijous l’alcalde, Xavier Trias, estarà en ple rendiment entre l’agost i el setembre, començarà a funcionar amb gairebé sis anys de retard. I és que el govern municipal del llavors alcalde Jordi Hereu tenia previst obrir-hi el 2009 un centre d’art, que després, el 2012, es va decidir traslladar a la fàbrica de Fabra i Coats.

L’edifici, amb un cost total de 5,9 milions (1,5 aportats per l’Ajuntament), estarà gestionat els primers quatre anys per l’empresa Incubo, amb la complicitat de l’Institut de Cultura de Barcelona, que ja està acompanyant 120 projectes  que acollirà l’edifici del Canòdrom. També ha aconseguit cinc milions d’euros per finançar plans d’innovació cultural.

Programa d'inserció laboral

Trias ha explicat que l’equipament serà un espai obert als veïns de Sant Andreu, mitjançant accions com la inclusió d’un "programa d’inserció laboral pels joves del districte" o jornades de portes obertes. Durant el proper mandat es construiran un pavelló esportiu, un equipament cultural, un altre docent i zones de parc públic al voltant del centre.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento