Stop Pujades Transport
Usuarios del transporte público concentrados en la estación de Fontana en protesta contra la subida de tarifas. Laura Roma/ACN

El Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat avui les tarifes dels títols de transport públic per a l'any 2015. Per primera vegada es redueix el preu de la targeta T-10, d'1 a 6 zones, un 3,4% respecte la tarifa actual. Els altres títols que també es rebaixen són la T-Trimestre per a persones en atur i la T-70/90 per a famílies monoparentals o nombroses.

Per primera vegada es redueix el preu de la  T-10 un 3,4% Aquestes mesures són possibles perquè Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Àrea Metropolitana de Barcelona incrementen les seves aportacions per possibilitar la reducció de la T-10 i la congelació dels preus de la resta de títols. La revisió tarifària que s'ha aprovat per a l'any 2015 representa una reducció del 2,5% en la tarifa mitjana ponderada del sistema de transport.

Els preus aprovats avui també afecten a les comarques del Ripollès i el Berguedà, que a partir del gener formaran part del sistema tarifari integrat de l'ATM de Barcelona. La inclusió d'aquestes comarques ha comportat la creació de dos tipus de paquets de 10 viatges (de 7 i 4 zones) per als desplaçaments entre el Berguedà i Barcelona, el Berguedà i el Bages i el Ripollès i Barcelona. 

Congelació dels títols propis de Rodalies i Regionals

Les tarifes dels títols propis de Rodalies de Catalunya i Regionals també quedaran congelades. Avui l'ATM de Barcelona ha aprovat les del seu àmbit i la resta d'ATM ho faran properament.

Consulta aquí más noticias de Barcelona.