L’Eixample estrena el primer caixer per fer els tràmits municipals

  • Ofereix obtenir quatre dels documents que més se sol·liciten i evita fer cues.
  • El districte obre un nou espai d’atenció als ciutadans.
El caixer està en proves. (D. Rovira)
El caixer està en proves. (D. Rovira)
El caixer està en proves. (D. Rovira)

Un nou caixer automàtic escup des d’ahir documents com volants d’empadronaments i certificats de pagament de l’impost de circulació.

Aquesta és una de les novetats de la nova oficina d’atenció al ciutadà del districte de l’Eixample, que s’ha traslladat al carrer Aragó 328.

Els tràmits que ofereix la màquina d’autoservei suposen el 40% del volum que es tramita a l’oficina.

El sistema estarà en període de proves fins al març del 2008 i després s’evaluarà i es decidirà si s’estén a altres districtes de la ciutat.

Reduir cues i feina

Amb aquesta màquina, s’espera reduir les cues dels ciutadans a l’oficina i permetre al personal d’atenció concentrar-se en tràmits més complexos.

El caixer funciona a través d’una pantalla tàctil i ofereix tramitar documents senzills a partir de sistemes avançats d’identificació (lectura de DNI i certificats digitals). A més a més, la màquina imprimeix els documents en format A4.

Durant els primers mesos de la posada en marxa, hi haurà una persona per informar i ajudar als ciutadans que vulguin fer tràmits en aquest punt d’autoservei.

L’oficina d’atenció el ciutadà de l’Eixample inaugurada al carrer Aragó millora el servei, ja que la seva antiga ubicació, la seu del districte, es va quedar petita i no tenia sala d’espera.

160.000 persones ateses en un any

L’oficina d’atenció al ciutadà de l’Eixample és per la seva situació la que més peticions rep. L’any passat va realitzar més de 300.000 tràmits i va atendre a 160.000 persones.

El 55,2% dels ciutadans van ser atesos en 15 minuts i el temps d’espera va ser inferior al quart d’hora en el 80% dels casos.

La nova oficina té una àmplia sala d’espera que disposa de dos punts d’atenció electrònica per tramitar via Internet. La plantilla està formada per 17 empleats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento