El pagament als veïns del Carmel es retarda i ara han de cobrar interessos

La Generalitat havia d’haver abonat els diners el 14 d’abril. Les 34 famílies que es van quedar sense pis podrien rebre els diners dimarts vinent
La Generalitat pagarà interessos de demora a cadascun dels membres de les 34 famílies que van perdre el seu pis al Carmel com a penalització pel retard en el pagament de les indemnitzacions, que havien de ser abonades el passat 14 d’abril.

El Govern aprovarà el proper dimarts el decret per pagar a partir del 17 de maig les indemnitzacions acordades a les famílies, que cobraran en funció de si estan formades per un o quatre membres, entre 130.000 i 250.000 euros. A això s’hauran d’afegir els interessos del 20%, tal com consta en el conveni signat, com a mesura de penalització si la Generalitat no complia el plaç acordat, segons va explicar ahir l’advocada del Col·lectiu Ronda, Esther Pérez, que defensa els drets de 18 de les famílies.

Compra dels mobles

Segons fonts del Col·lectiu Ronda, cada veí afectat haurà de percebre en interessos 120 euros per cada dia que la Generalitat trigui en pagar-los les indemnitzacions. Fins ara només els han donat 12.000 euros per comprar els mobles de les noves vivendes.

Esther Pérez va posar l’exemple d’una família de  quatre membres que, a dia d’ahir, havia de rebre 3.600 euros en interessos.

Fonts de la Generalitat van assenyalar que en el moment d’incloure aquesta clàusula al conveni que van firmar amb els advocats dels afectats era «previsible» que succeís això, «no per mala gestió sinó perquè aquestes coses van lentes».

És a dir, que sabien que no complirien amb el termini i que, per tant, haurien de pagar més diners als afectats.

Tensió veïnal

Maximilià Baldero, un dels veïns del Carmel que van perdre el seu pis,  «tot i que no tenia cap esquerda», va denunciar ahir la tensió que hi ha al barri entre els diferents veïns. «Ens insulten, ens diuen que som uns aprofitats. Ens amenacen amb cartells dient-nos que ens han regalat un pis», explicava ahir Baldero. «Jo no tinc perquè aguantar això», va afegir una dona.

La decepció entre els veïns, que porten 106 dies vivint en un hotel i hauran de marxar el 15 de juny, és palesa. «No entenc que pensin que podem viure d’aquesta manera i no espavilin. Estem cansats i decebuts», deia Montserrat Hernández, una de les afectades.

Una altra afectada per les conseqüències de l’esvorac del Carmel denunciava que dilluns els van avisar a l’hotel que havien rebut una circular de la Generalitat informant-los que «des de l’1 de maig ens havíem de pagar el cafè i l’aigua que prenem dins l’hotel».

La Taxonera no creu al Govern

Els veïns de la Taxonera que tenen esquerdes als seus pisos no es creuen els informes del tècnics de la Generalitat que diuen que no tenen res a veure amb les obres de la Línia 5 del metro. «Que ens diguin això és un insult a la meva intel·ligència», afirmava ahir indignat Luis Prieto, un dels afectats. «Les esquerdes han sortit en els darrers dos anys, just quan s’ha començat a fer el metro, que està sota casa meva», assegurava un altre veí. El proper dimecres, un arquitecte contractat pel Col·lectiu Ronda anirà a cadascun dels pisos afectats per elaborar un estudi de les esquerdes que hi han aparegut.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento